Viseči britOFF

Oddaja
3. 7. 2016 - 10.00
 / BritOFF

Po dosedanjih rezultatih sodeč še vedno ni možno napovedati zmagovalca avstralskih parlamentarnih volitev. Zaradi izjemno izenačene tekme bo na uradne rezultate treba počakati še nekaj dni, najbolj verjeten scenarij v tem treutku pa se zdi manjšinska vlada ene od dveh največjih strank - liberalcev aktualnega predsednika vlade Malcolma Turnbulla ali laburistov z Billom Shortenom na čelu. Zaenkrat je tako jasno le, da se obdobje politične nestabilnosti v državi, ki je v zadnjih šestih letih zamenjala kar pet premierjev, nadaljuje.

Napovedani sestanek med gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom s predstavniki Luke Koper in Slovenskih železnic se je končal še preden se je začel, saj naj minister ne bi pristal na zahtevo predsednika uprave Luke Dragomirja Matića, da bi se sestanka udeležila celotna uprava, torej tudi delavski direktor. Blokada pristanišča se tako nadaljuje že tretji dan, delavci pa ostajajo pri zahtevah po odstopu infrastrukturnega ministra Petra Gašpreršiča in državnega sekretarja Metoda Dragonje.

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov je napovedal kandidaturo za nov mandat na septembrskih volitvah. Kadirov, ki vlada v tej avtonomni republiki v okviru Ruske federacije od leta 2007, je prav tako sporočil, da bo novega osebnega pomočnika iskal kar preko resničnostnega šova naslovljenega Komanda oziroma ekipa, ki se bo predvajal na javni televiziji Rusija-1.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness