Gentrifikacija romskih naselji

Oddaja
8. 5. 2015 - 17.19

V torek je potekal posvet krajanov romskega naselja Lok v občini Krško, temu namreč grozi rušenje. Občinski prostorski načrt Gmajna 3, ki je še v procesu sprejemanja, predvideva rušitev stavb in gradnjo stanovanjskega naselja. Na ozemlju stoji osem stanovanjskih hiš, v katerih živi 40 romskih občanov. 

Zemljišče, na katerem stoji naselje Lok, je v lasti podjetja SI investicije, ki je tam živečim romskim družinam za odkup ponudilo borih 4000 evrov na stanovanjski objekt. Zaradi dejstva, da gre za zasebno zemljišče, se občina Krško sklicuje, da pri urejanju zadev romskega naselja Lok nima pristojnosti. O problemu soočanja z nelegalnimi romskimi naselij govorijo krški romski svetnik Moran Jurič, župan občine Krško Miran Stanko in Darko Rudaš, predsednik Foruma romskih svetnikov.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Župan Krškega: "..dejstvo, je da je Investitor, ko je kupoval to zemljišče, kupoval zemljišče z nekaj romskimi hišami, torej tudi z seveda normalno tudi s prebivalci "?? Kolikšna je potemtakem cena človeka? Poglejmo: 8X4 tisoč = 32 tisoč eur..torej 800 eur po glavi prebivalca. Cena za enega občana tega naselja je v Krškem torej 800 eur. Kdo da več..bo v Krškem kmalu odprta tržnica z ljudmi..

..no, kdo da več?? Saj ste državljani in državljanke menda nekakšne države, v kateri se je postavila cena..no kaj zdaj čakate??..a ja..to se seveda vas ne tiče, kajneda?? No, zgolj do trenutka, ko bo tudi na vašo glavo nekdo postavil listek s ceno..(mimogrede..najbrž niste opazili, da ne živite več v državi, tu, kjer še vedno grejete svoje riti, države ni več..zato vam in vašim otrokom niti Bog niti Boginja ne bosta več pomagala).

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.