Slovenija unwrapped 2022

Aktualno-politična novica
30. 12. 2022 - 17.00

Vojna, inflacija, ženski boji, rožnata plima in razkriti Frontex
 / 23. 12. 2022
V aktualnopolitični redakciji leto končujemo s kultiviranjem notranjepolitičnega dogajanja v letu 2022. Vse od ustanovitve Gibanja Svoboda, državnozborskih volitev, nove vlade do prve predsednice države in odstopa notranje ministrice. Dotaknili se bomo tudi odločbe ustavnega sodišča, ki je istospolne pare izenačila z raznospolnimi, migrantske politike, dogajanja na nacionalki in ustanovitve avtonomne cone na Linhartovi. Vse to in še več v zadnjem letošnjem Kultivatorju.

Naknadno smo od Ministrstva za notranje zadeve prejeli odgovor glede odstranjevanja žice in panelne ograje z meje. Odgovor objavljamo v celoti.

Od 15. 7. 2022, ko smo začeli odstranjevati rezilno žico, do 22. 12. 2022 je bilo odstranjenih dobrih devet kilometrov žice. Poleg tega smo odstranili tudi več kot šest kilometrov poškodovane in podrte panelne ograje.

Avgusta letos je bilo za odstranitev začasnih tehničnih ovir - rezilne žice na meji s Hrvaško izvedeno evidenčno naročilo male vrednosti (ENMV). Evidenčno naročilo ni uspelo, saj je edina prejeta ponudba bistveno presegala naročnikova zagotovljena sredstva. Postopek ENMV se ni ponovil. Za odstranitev začasnih tehničnih ovir na meji s Hrvaško je v teku javno naročilo po odprtem postopku. Javno naročilo je bilo na portalu javnih naročil objavljeno 8. 11. 2022. Odpiranje ponudb je bilo izvedeno 14. 12. 2022. Ponudbe so trenutno v pregledu in analizi.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness