2. 7. 2012 – 12.00

Neuradni list - letnik 5 - številka 20

Audio file

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Še vedno šparamo. Na državni proslavi je bilo na ramenih ljubiteljskih kulturnikov, domnevno pa tudi Jerneja Kuntnerja, prihranjenih okoli 90.000 evrskih konvertibilnih. Upokojenci so dobili nižje pokojnine. Da se načrtovana dokapitalizacija NLB-ja res ne bi poznala, bo vlada v kratkem in po dogovoru s socialnimi partnerji znižala tudi potne stroške za javne uslužbence, napotene v tujino.

Predlog uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino sledi ureditvi v Zakonu za uravnoteženje javnih financ. Vlada in reprezentativni sindikati javnega sektorja, podpisniki dogovora, so v okviru ukrepov na področju plač, povračil in drugih prejemkov v javnem sektorju soglašali, da se med drugimi ukrepi spremeni tudi ureditev dnevnic za službena potovanja v tujino in sicer tako, da se dnevnice znižajo za 20 odstotkov in se določijo novi časovni razponi, za katere pripada dnevnica za službena potovanja v tujino. Predlogu sprememb in dopolnitev uredbe je zato dodana nova priloga z usklajenimi vrednostmi dnevnic za tujino v skladu z dogovorom.  Prav tako pa je v uredbi spremenjen tudi člen, ki določa, da dnevnica pripada zaposlenemu za potovanja v tujino le, če potovanje traja od 10 do 14 ur in nad 14 ur.

Iz naše tradicionalne rubrike »Javno naročilo tedna« tokrat izvzemamo: Zavod za blagovne rezerve kupuje do 50 ton ohlajenih polovic mesa mlado pitanega goveda. Posamezna ponudba je mogoča za najmanj 4.000 kilogramov mesa mlado pitanega goveda oziroma 15 komadov mlado pitanih govedi mesnih pasem. Skupni delež staleža državnih blagovnih rezerv ne sme presegati 50 odstotkov staleža živine pri posameznem ponudniku. Zavod ponudbe sprejema do 8. avgusta letos.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.