Cmok v grlu C.M.A.K. Cerkna

Cmok v grlu C.M.A.K. Cerkna

Oddaja
3. 1. 2018 - 17.00
 / OFFsajd

V današnjem Offsajdu bo govora o tegobah še enega avtonomnega mladinskega prostora na Slovenskem, in sicer cerkljanskega C.M.A.K.-a.

Sredi decembra so bili s strani občine obveščeni, da se morajo iz svojih prostorov do konca februarja izseliti. Hotel Cerkno d.o.o., ki prostore C.M.A.K.-a daje v najem občini Cerkno, namerava namreč hišo, v kateri deluje mladinski center, zrušiti. Najemnina, ki jo je plačevala občina, je bila približno 5000 evrov na leto.

Začetki tega mladinskega centra segajo v leto 1997, ko so ga v tamkajšnji bivši kinodvorani ustanovili mladi zaradi pomanjkanja primernih prostorov za ustvarjanje in druženje. Čez 2 leti so se preselili v prostore bivšega dijaškega doma. Leta 2006 so se spet morali preseliti v tako imenovane začasne prostore na Bevkovi ulici 11, kjer so ostali vse do danes. Tam se med drugim dogajajo koncerti, razstave, vaje, pa tudi Klubski maraton Radia Študent.

Kako se je začel C.M.A.K., pove trenutni predsednik Matic Rijavec.

Izjava

Kako je potekala selitev leta 2006, pa predstavi Matjaž Peternelj, bivši predsednik C.M.A.K.-a.

Izjava

Rijavec predstavi tudi aktivnosti, ki se odvijajo v mladinskem centru.

Izjava

Rijavec kritizira odnos občine do mladinskih prostorov v Cerknem. Kritičen je predvsem do neukrepanja občine na področju mladinskih prostorov.

Izjava

Aktivnosti občine Cerkno na področju kulture in mladine kritizira tudi Domen Uršič, opozicijski občinski svetnik in predsednik občinskega Odbora za družbene dejavnosti.

Izjava

V C.M.A.K.-u pa se strinjajo s selitvijo, v kolikor se preselijo v enako dobre ali boljše prostore. S tem bi se tudi izognili izgubi sredstev iz javnih razpisov, ki za pridobitev financiranja zahtevajo določen tip prostora. Nadaljuje Rijavec.

Izjava

Uporabniki C.M.A.K. Cerkna si prizadevajo, da bi podaljšali pogodbo na obstoječi lokaciji ali dobili nove prostore. Nadaljnji načrt delovanja je naslednji …

Izjava

Hotel Cerkno ima sicer gradbeno dovoljenje za rušenje stavbe samo do konca marca. V kolikor do takrat ne začnejo z rušenjem gradbeno dovoljenje propade. Kaj se bo zgodilo s prostorom, kjer je trenutno C.M.A.K., pove Uršič.

Izjava

Morebitno rešitev za C.M.A.K. pa je občinski svetnik Uršič že predlagal. Občina ima namreč v lasti več praznih nepremičnin, ki bi lahko bile potencialen nadomesten prostor.

Izjava

Za izjave smo poklicali tudi Hotel Cerkno d.o.o. in župana občine Cerkno Jurija Kavčiča, a jih nismo dobili.

Za zaključek pa še izjava Marka Breclja o C.M.A.K.-u Cerkno.

Izjava

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

kakšnih 7 milijončkov bi zihr prov prišlo namesto financiranja Lek-a d.d.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness