Fiskalno pravilo vpisujejo v Ustavo RS

Oddaja
23. 5. 2013 - 17.00
 / OFFsajd

Kabinet predsednice vlade je za danes zvečer sklical izredni posvet s predsedniki poslanskih skupin, na temo zapisa fiskalnega pravila v ustavo. Za jutrišnji dan je namreč napovedana izredna seja državnega zbora, na kateri bodo poslanci odločali o tem ali bodo fiskalno pravilo zapisalu v najvišji suvereni akt Republike Slovenije.

Pred vrati vladne palače se medtem zbirajo protestne skupine, ki zapisu fiskalnega pravila nasprotujejo in ga celo imenujejo “tihi državni udar”. Opozarjajo, da bo fiskalno pravilo služilo kot platforma za nadaljnje krčenje socialnih pravic, pravic do javnega zdravstva, javnega šolstva in zmanjševanje plač v javnem sektorju. Po drugi strani pa bo država tako prisiljena prodajati državno srebrnino, med ostalim tudi infrastrukturna podjetja, prav tako pa se nam obeta privatizacija javnih dobrin – kot so na primer vodni viri.

Govorili smo z Markom Kržanom iz Iniciative za Demokratični Socializem, aktivistom Mihom iz Zavezništva 6. maj ter direktorjem založbe Sanje, Rokom Zavrtanikom.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness