Otroci s postaje Liškova

Oddaja
15. 8. 2019 - 17.00
 / OFFsajd

O sporu med Mestno občino Murska Sobota in Pomurskimi lekarnami
 / 10. 7. 2019

Ob dnevu praznovanja povzdignjenja najslavnejše device na svetu v božansko kraljestvo se v lokalni izvedbi OFFsajda selimo na severovzhod naše drage kokoške. V mestni občini Murska Sobota je namreč javno podjetje Komunala lani poslovalo tako dobro, da je občina lahko dobiček preusmerila v razvoj blaginje okoliških krajevnih skupnosti in mestnih četrti. V primestnih krajevnih skupnostih se je odločila postaviti nova otroška igrišča. A v drugače precej tihem predmestju Černelavci je igrišče naletelo na prepreko. 16 prebivalcev, po večini iz hiš, ki mejijo na igrišče, je po začetku postavljanja igral na občino vložilo ugovor. S tem so se dela ustavila. Tobogan, gugalnica in plezalo v skladišču še vedno čakajo na uporabo. 

Predsednik Krajevne skupnosti Černelavci Miran Forjanič pojasni, kako poteka postopek ugovora na pristojnih institucijah.

Izjava

Seveda pa se je, kot v vsaki pravi lokalni demokraciji, vzpostavil tudi nasprotni tabor. Tabor podpornikov gradnje otroškega igrišča, ki ga pooseblja Luka Perš. Prejšnji teden je pričel z zbiranjem podpisov peticije, da bi dokazal, da si prebivalci Černelavcev igrišče na izbranem mestu želijo.

Izjava

Prebivalce, katerih zemljišča mejijo na bodoče igrišče, je zmotilo predvsem to, da niso bili obveščeni o načrtih in začetku gradnje. A Forjanič odgovarja, da je igrišče na lokaciji v načrtih vse od začetka gradnje naselja pred 35-imi leti, o začetkih postavljanja igral pa so tudi bili seznanjeni.

Izjava

župani kopljejo vodovod
Pomurski vodovod Sistem B v težavah zaradi sporov med občinami glede obračunavanja omrežnine
 / 2. 11. 2016

Seveda so mejaše zmotile tudi posledice, ki bi jih lahko prineslo novo igrišče. Zbali so se namreč, da se bo tam zbiralo preveč ljudi, ki bi kalili njihov zaslužen vsakdanji počitek. Še več, vsako otroško igrišče je potencialno tudi zbirališče mladine s  steklenicami piva in pripravki za omamljanje. Strahove nasprotnikov igrišča povzame Luka Perš.

Izjava

Tudi očitki o večji požarni nevarnosti in zbiranju nezaželene mladine na novem igrišču so po Forjaničevem mnenju brezpredmetni.

Izjava

Forjanič poudari, da v Černelavcih eno igrišče že obstaja, a je glede na število prebivalcev krajevne skupnosti očitno premajhno. Zato bi novo igrišče stalo na povsem drugi lokaciji v kraju.

Izjava

Tudi avtor peticije za otroško igrišče je prepričan, da bi z izgradnjo igrišča Černelavci prej pridobili na kvaliteti življenja kot izgubili. 

Izjava

Peticijo podpira tudi predsednik krajevne skupnosti Forjanič, saj verjame v enakopravnost obeh strani. 

Izjava

Kljub temu da so v zadnjih tednih Černelavci prav zaradi igrišča medijsko bolj prepoznavni, Luka Perš pojasni, da gre za mirno in tiho predmestje Murske Sobote.

Izjava

A Forjanič je prepričan, da tudi ta zgodba o otroškem igrišču ne bo pustila preglobokih ran v življenju krajevne skupnosti. Še največjo škodo po njegovem mnenju povzročamo prav mediji.

Izjava

...za provokacije posameznikov
 / 24. 6. 2016

Življenje v Černelavcih teče dalje, usoda igrišča bo kmalu znana. Če pa bodo podporniki postavitve igrišča potrebovali kakšno pomoč, lahko prisluhnejo nasvetom nekdanjih slovenskih nogometnih reprezentantov Samirja Handanovića in Boštjana Cesarja.

Izjava

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.