Vsiljevanje GSO-jev pod pretvezo samoodločbe

Oddaja
12. 6. 2014 - 17.00
 / OFFsajd

Okoljski ministri EU so dosegli politični dogovor glede prihodnosti gojenja gensko spremenjenih organizmov. Predlog mora biti usklajen še z Evropskim parlamentom, že zdaj pa buri duhove. Čeprav naj bi dogovor članicam odslej omogočal popolno prepoved gojenja GSO-jev na svojem ozemlju, medtem ko bi članice, ki se za gojenje tovrstnih rastlin odločijo, te lažje registrirale, posamezni členi otežujejo predvsem prvo odločitev. Predlagani dogovor predvideva, da države, ki se za prepoved odločijo, to sporočijo podjetjem, dejavnim na področju (ni jih mnogo: Monsanto, Dow Chemical, DuPont, Syngenta, Bayer), ta pa morajo podati soglasje k odločitvi. Več v pogovoru z dekanom Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Mariom Lešnikom in predstvnikom Greenpeace-a Marcom Contiero.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

hm. ok. nateg je očiten mar ne_
najprej počasi, na nizozemskem nihče ne bo vedel. španija in portugalska sta itak opleli. grčija bo prva, ki bo zadobila udarec. najprej gensko modificirani bombaž, vode imajo dovolj. potem počasi širjenje nadaljnje kontaminacije. povsod drugod po balkanu se bo v vmesnem času pripravljal teren. v srbiji se bo odprlo vprašanje izvoza mesa. seveda. izvoz mesa, ki ga imajo pod lupo. kdo bi jedel meso? muc muc?
potem bodo italijančki prišli pečt koruzico na hrvaško obalo. dokaj lahko bo to speljati. veliko ljudi je tam ostalo, ki ne govori drugega kot italijansko. se morda motim? hrvatje so ponosni, da so tako mednarodno usmerjeni k svojemu škornju. vsi stari govorijo poleg hrvaškega tudi italijanskega. se mar motim?
in poglejte. poglejte vendar, kdo je predlagal to o čemer ti zgoraj pišeš. se morda motim? mar ni bila to prav Grčija? poglej Grki so pravoslavci, Srbi jim pravijo bratje. Grki imajo čez močno ladjedevje, Grki nikoli ne bodo pozabili izgubljenega Konstantinopolisa. Grki na nek svoeglav način nekaj vedo. zakrili bodo kazalce, zakrili smerokaze. povsem potiho bodo pokazali sredinca vsem po vrsti. tako kot vedno so.
poglej, ko so Grkom pridodajali neka EUsredstva za kmetijstvo, so le-ti izračunali, kdaj bodo prišli z letalskim prometom gledat na njihove njive. kaj so naredili_ hahahhaha nič lažjega. pač postavili so po nekih travnikih neke lepenke, ki so ponazarjale iz zraka KRAVE, živali, za katere američani mislijo, da so vijolične barve.
pač postaviš nek ambient, potem s figo v žepu rečeš, da veliko smo storili v smeri razvoja našega kmetijstva, potem se grk obrne na peti, sredinca pokaže od daleč in reče: Evharistume.Pustis.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.