DeEP 2

DeEP 2

Projekt DeEP2 predstavlja nadaljevanje in poglabljanje projekta DeEP, ki smo ga izvajali od jeseni 2016 do poletja 207. V okviru projekta DeEP2 - delovanje Evropskega parlamenta, ki nastaja v partnerstvu ljubljanskega in zagrebškega Radia Študent, podpira pa ga Evropski parlament, bomo od septembra 2017 do junija 2018 podrobneje spremljali dogajanje v in okoli Evropskega parlamenta. Gre za projekt, s katerim želimo približati delovanje Evropskega parlamenta mlajši populaciji, saj gre za populacijo, ki kaže najmanj interesa za delovanje in obstoj te evropske institucije, poleg tega pa je volilna udeležba na volitvah v EP najnižja ravno med mladimi.

Vsak petek pripravljamo tedenski pregled dogajanja v EP. Dvakrat v mesecu so na sporedu daljše oddaje, v okviru katerih podrobneje obravnavamo aktualne teme. V posebnih oddajah se bomo posvetili evropski politiki na področju kulture in znanosti. V reportažah bomo odkrivali vpliv Evropske unije na terenu, dogajanje, povezano z Evropskim parlamentom pa bomo obravnavali tudi skozi satirične oddaje. Prispevki
 

Aktualne teme bomo obravnavali tudi v obliki"Ask me anything" dogodkov, kjer bodo na vprašanja odgovarjali evropski poslanci.

V okviru projekta organiziramo tudi delavnice za dijake na temo poročanja o delu Evropskih institucij.

Podana mnenja v oddajah so mnenja avtorjev oddaje in ne odražajo mnenj Evropskega parlamenta, slednji pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji.

,