Danes so dovoljene sanje, jutri je nov ŠOU

Oddaja
15. 1. 2021 - 16.00

Včeraj zvečer se je pred približno 1500 spletnimi gledalci odvila več kot peturna seja Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani. Razlog za tako številčno udeležbo je bilo glasovanje o sprejemu finančnega načrta za leto 2021, v katerem za delovanje Radia Študent ni bilo namenjenih prav nobenih sredstev. Za vse, ki seje niste ujeli, in za vse, ki želite osvežiti spomin na včerajšnji spektakel, sledi kompilacija, ki povzema vzdušje. Uradni krizni govorec RŠ, Rasto Pahor, je uvodoma predstavil Radio Študent - njegov nagovor predvajamo v celoti.

Izjava

Predstavitvi so sledila poslanska vprašanja. Prvi se je k besedi prijavil član skupine Povezani Aleksander Milićević, ki je poudaril, da nikakor ne želijo ukinitve Radia Študent, prav nasprotno.

Izjava

Milićević je v imenu poslanske skupine Povezani izrazil očitek, da na Radiu o problematiki študentov v času epidemije nismo poročali. 

Izjava

Rasto odgovarja. 

Izjava

Urednica univerzitetne redakcije, Hana Radilovič, je za potrebe razjasnitve osnovnih pojmov izvedla še kratko predavanje o nalogah ŠOU in Radia.

Izjava

Uradni govorec je predstavitev še dopolnil. 

Izjava

Da pa seja ne bi bila tako resna in pesimistična, je nanjo prišel tudi Alen Rajković, direktor trenutno zaprtega Kampusa, ki je s svojimi željami poskrbel za boljše vzdušje. Povabil nas je, da si pol milijona vredne aktivnosti Kampusa ogledamo na njihovem Instagram profilu. 

Izjava

Sklepno dejanje druge ure je z novimi vprašanji o nalogi medijev zaključila poslanka Patricija Detiček, svoje dodaja tudi poslanec Miha Skender. 

Izjava

Izjava

Nepremišljeni predlogi, neprimerno zastavljeni sklepi in slaba komunikacija z Radiem so se nadaljevali.

Izjava

Direktor Klasinc je za Radio sicer vztrajno predlagal nov model in govoril o veliki priložnosti, ki je pred nami. Predlagana časovnica za prenos ustanoviteljstva pa je bila 2 do 3 mesece. 

Izjava

Odgovoril je naš odgovorni urednik, Matjaž Zorec, in še enkrat informiral ŠOU o našem poslanstvu in interesih.

Izjava

Rasto Pahor pa je obnovil že znano - sredstva ŠOU so pogoj za vsa ostala, večinska sredstva, ki jih pridobivamo prek razpisov.

Izjava

Razlogov za ohranitev financiranja pač ne zmanjka. Ponovno Rasto.

Izjava

Kljub vsem informacijam, ki jih je na seji o svojem delovanju podal RŠ, se je direktorju Klasincu še vedno zdelo, da nismo naredili dovolj. Slučajno pa smo ugotovili, da se z direktorjem Kampusa ne strinjata o novoletnih voščilih.

Izjava

Pred glasovanjem o finančnem načrtu je Aleksander Milićević v imenu poslanske skupine Povezani predlagal še sklep, s katerim bi se 50.000 evrov namenilo za prenos ustanoviteljstva Radia Študent. Sklep ni bil sprejet, kaj točno pa naj bi sploh pomenil, se je pred glasovanjem vprašal tudi naš uradni govorec.

Izjava

Po večkratnem glasovanju o tajnosti in javnosti glasovanja je glasovanje o potrditvi finančnega načrta vendarle potekalo javno. Za proračun je glasovalo 11 poslank in poslancev, proti 20, vzdržalo pa se je 10 študentskih predstavnikov in predstavnic. Proračun tako ni prejel zahtevane dvotretjinske podpore. Izid komentira Rasto.

Izjava

Zaključujemo - na frekvenci 89,3.

Izjava

Srečno novo leto vam želi tudi univerzitetna redakcija.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.