2. 3. 2015 - 16.00

Ustavite se, vlak se ne more!

Audio file

Ravnokar slišano je izsek iz podcasta 420 sekund, ki ga je prejšnjo nedeljo začela pripravljati ljubljanska študentska organizacija za vse, ki želite v sedmih minutah izvedeti najaktualnejše novice s področja študentskega življenja. Goran Dragić je tako za povprečnega študenta gotovo relevantnejša tema kot študentski časopis Tribuna ali pa Mesec kulture, ki se začenja z današnjim dnem. A kakor pravi opis na facebook strani ravnokar poslušanega podcasta, je sedem minut na teden dovolj, da se zadevo že okliče za radijsko postajo.

 

Da imajo zadnja leta vladajoče garniture ljubljanske študentske organizacije težave z razumevanjem marsičesa, sploh pa neprofitnih ter kulturnih in umetniških projektov, ni nobena novost. Od kluba K4, prek stalnega buzeriranja Radia Študent do ukinitve Šouvizije in privatizacije Študentske založbe je ŠOU dajal jasne znake pišmeuhovstva do vsega, kar ne prinaša denarja. V tej luči nas izjava predsednika ŠOU v Ljubljani Roka Likoviča o kvalitetnem založništvu ne bi smela presenetiti:

 

Izjava v posnetku oddaje.

 

Glede na dogajanje na petkovi seji Programskega sveta Tribune in današnjo potrditev Ane Pavlič na mesto nove odgovorne urednice na seji predsedstva ŠOU je jasno, kaj bo tovrstno ˝odpiranje˝, ˝aktualnost˝ in ˝približevanje medija študentom˝ prineslo omenjenemu časopisu. Recenziranje biografij slovenskih estradnikov, ki jih izdaja privatizirana založba, bi bil v tem kontekstu skorajda presežek.

 

Presežek bi bil tudi pravno neoporečen poseg vodstva ŠOU v uredništvo stalne dejavnosti časopisa Tribuna. Aleš Šteger, ki je v zameno za lastništvo založbe oddal glas za Ano Pavlič, je na seji programskega sveta nastopal kot predstavnik zavoda Študentska založba, ki pa od lanskega leta ne obstaja več v toplem objemu družine ŠOU v Ljubljani, kar imenovanje odgovorne urednice postavlja v malenkost manj legalen položaj.

 

Še enkrat prisluhnimo včerajšnjemu podcastu 420 sekund:

 

Izjava v posnetku oddaje.

 

Nesposobnosti in nespodobnosti ljubljanske študentske organizacije res ni videti konca, sploh ko k ravnokar slišanim kretenizmom postavimo še pisanje Dnevnika iz prejšnjega tedna. Po državnem prostorskem načrtu naj bi Tivolski lok, ki bo povezoval gorenjsko in primorsko železnico, tekel ravno čez sredino novega kampusa.

 

Če fantje na ŠOU pač ne razumejo vrednosti, ki jo imajo neodvisni študentski mediji za družbo, jih morda razsvetli kratek nauk iz fizike, ki ga je pripravila Agencija za varnost v cestnem prometu.

 

Aktualno-politične oznake
Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj