ŠTUDENTSKI OBVESTILNIK

Oddaja

Za kulturno navdahnjene bo danes ob 20. uri v dvorani Julija Betetta na akademiji za glasbo potekal Veliki medfakultetni koncert. Prireditev ob Letu jezikov FF organizirajo Filozofska fakulteta, Akademija za glasbo in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani. Glasbeni program pa bo potekal v mnogih jezikih in narečjih. Dogodek je brezplačen, karte pa lahko dvignete v Knjigarni Filozofske fakultete.

 

V torek, 30. maja, bo Visokošolski sindikat Slovenije nadaljeval stavko, ki jo je začel lansko leto, in tako uresničil prvi popolni stavkovni dan. Shod se bo začel ob 11. uri na filozofski fakulteti. 

 

V torek, 30. maja, bo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru potekal Sociodan 2023 z naslovom Zakaj Slovenija potrebuje strokovne in neodvisne medije? Od 10. ure dalje boste lahko prisluhnili predavanjem trenutnih in nekdanjih novinarjev ter strokovnjakov s področij novinarstva in medijev. Dogodek je javen, za več informacij pa si lahko ogledate spletno stran mariborske Filozofske fakutete.

 

Na fakulteti za elektrotehniko bo v sredo, 31. maja, ob 16.30 potekala delavnica Vzporednost opravil kot univerzalni koncept, ki je namenjena širši javnosti. Na delavnici bodo predstavljeni koncepti vzporednosti opravil, ki so potrebni za delovanje računalnikov in super računalnikov. Več informacij in prijavnico lahko najdete na spletni strani Fakultete za elektrotehniko

 

V sredo, 31. maja, bo v športni dvorani BAZA ob 17.30 potekal zaključni turnir univerzitetnega ligaškega tekmovanja v dvoranskem nogometu in odbojki. Za tretje mesto se bosta pomerili moški nogometni ekipi fakultete za družbene vede in ekonomske fakultete, za prvo mesto pa se bodo borile odbojkarice zdravstvene fakultete in fakultete za družbene vede.  

 

V Knjižnici Otona Župančiča bo v sredo ob 18. uri potekal pogovor o digitalni zasvojenosti. Pogovor bosta vodila svetovalec centra LogOut in oseba z izkušnjo z digitalno zasvojenostjo.  

 

Ta teden dogodek v sodelovanju z Listino raznolikosti organizira tudi Zveza ŠKIS. V četrtek, 1. junija, bo ob 13.30 v veliki dvorani v mestni hiši ljubljanske občine potekal pogovor z naslovom Študentje na stičišču identitet: Okrogla miza o pomenu raznolikosti, enakosti in vključevanja v študentske skupnosti.

 

Z letošnjim študijskim letom se je odprla nova študijska smer, Digitalno jezikoslovje. Gre za mednarodni skupni magistrski program, ki združuje področja jezikoslovja, informacijske tehnologije, družboslovja in navsezadnje tudi prevodoslovja. Kot magistrski študijski program je primeren za vse, ki so zaključili prvo stopnjo na strokovnih področjih jezika, informacijske in komunikacijske tehnologije ter znanosti ali novinarstva in družbenih ved. 

Tradicionalnim študijskim programom s področja jezikoslovja, prevodoslovja, informacijskih tehnologij in komunikologije umanjka učenje sodobnih kompetenc s kosanjem jezikovnih in komunikacijskih vsebin v sodobni digitalni dobi. Več o vsebini študija digitalnega jezikoslovja pove skrbnica programa doktorica Špela Vintar, ki trenutno poučuje na Oddelku za prevajalstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, prevzema pa tudi predmete na programu Digitalno jezikoslovje. 

Izjava

Katarina Brezovar, ki je na dodiplomski stopnji zaključila smer prevajalstva, sedaj pa je študentka digitalnega jezikoslovja, pove o svojih pričakovanjih pred vpisom. 

Izjava

Več o programu lahko izveste na informativnem dnevu 1. junija, in sicer ob 13. uri v predavalnici 02 na filozofski fakulteti. 

 

Do konca junija si lahko na fakulteti za gradbeništvo in geodezijo ogledate razstavo z naslovom Vsak milimeter šteje – geodezija na Slovenskem skozi čas. Spoznali boste lahko razvoj geodezije in geodezijske pojme, več informacij pa lahko najdete na spletni strani fakultete.

Univerza v Ljubljani je objavila razpis za prejemanje Tumove štipendije, ki je namenjena slovenskim in zamejskim študentom doktorskega študija na avstrijskih in drugih evropskih visokošolskih zavodih. Prijave so odprte do 23. junija, razpis in več informacij pa lahko dobite na spletni strani Univerze v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Artvee

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness