Funčke in pantki

Okrogla miza, intervju ali pogovor

V tokratni oddaji smo se v živo pogovarjali o biološkem in družbenem spolu. V etru sta bila z nami dva gosta, in sicer doktorica Anne Fausto Sterilng ter doktor Gregor Majdič.

Anne Fausto Sterling je ena od vodilnih znanstvenic na področju biološkega spola in spolne identitete. Mnogi pa jo poznate tudi kot avtorico knjige Biološki/družbeni spol, ki je izšla v slovenskem jeziku pri založbi Krtina leta 2014. O knjigi si lahko več preberete tudi na spletni strani Radia Študent, v prispevku Sabrine Lever.

Gregor Majdič je slovenski endokrinolog in embriolog, ki na ljubljanski Veterinarski fakulteti preučuje vpliv genov in hormonov na spolno vedenje miši. Zaposlen je kot redni profesor fiziologije na Medicinski fakulteti v Mariboru in na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Svoje delo predvsem osredotoča na razlike v delovanju možganov in razvoj spolnih organov.

Pogovor je potekal v angleščini, povezovala sta ga Antonija Todić in Atila Urbančič.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Poglejte to je zelo dobro nastavljena oddaja, še več takih rabite. Ampak, pripravljeni pa niste bili. Poslušalec skozi oddajo dobi občutek, da pravzaprav nimate krmila v roki in da tudi nimate povsem jasne ideje kaj ste hoteli izvedeti in kako krmariti skozi. Na srečo ste imeli dobra sogovornika, ki sta veliko govorila. Kar je škoda, ker bi lahko bilo bolje, malo bolj razgibano.

Dobronamerno: ogledati si, toda prebrati (brez si).

@zajček o čem ti govoriš

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.