Nočni program znanstvene redakcije

Oddaja

Nočni program znanstvene redakcije.

 

V živo 26. 12. ob polnoči. 

 

Gostja dr. Nina Črnivec  Znanstvenica dr. Nina Črnivec je na Radiu Študent gostovala že leta 2019. Z drugimi slovenskimi raziskovalci in raziskovalkami so takrat na vlado RS, predsednika države in državni zbor z namenom izboljšanja komunikacije o podnebnih spremembah naslovili javno pismo.  

 

Naprej jo je pot vodila po domačih in tujih znanstvenoraziskovalnih ustanovah,  ukvarja pa se z raziskovanjem atmosfere. Primarno je njeno delo osredotočeno na oblake in njihovo vlogo v podnebnih sistemih.  Na ARSO, Agenciji RS za okolje, je delovala na področju operativne meteorologije, podoktorski študij pa zaključila na Columbia/NASA GISS.  

Pri svojem delu se srečuje s področjem modeliranja vremena in podnebja. Deluje v uredništvu pri EGU znanstveni  "Geoscientific Model Development", kjer ima priložnost spremljati razvoj cele vrste modelov uporabnih v Zemeljski znanosti.   

 

Beseda bo torej tekla o oblakih, modeliranju, podnebnih modelih in znanstvenem komuniciranju. Zagotovo nam ne uidejo še podnebne spremembe in založništvo. 

 

Foto: Complex interaction between clouds and atmospheric radiation occurring in a real world, dr. Nina Črnivec

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Naziv "podoktorska študentka" se mi zdi v najboljšem primeru netočen in v najslabšem zelo neokusen. Doktorat je najvišja stopnja izobrazbe, ki jo v naši družbi uradno priznavamo, zato je naziv študent_ka neprimeren za ljudi, ki so to stopničko že dosegli (in niso npr. vpisali še enega študija, ki ga pokriva katera od treh bolonjskih stopenj). Postdoci so usposobljeni profesionalci z večletnimi delovnimi izkušnjami. V kateremkoli drugem sektorju bi jih tako tudi obravnavali, v akademiji pa se jih še vedno prevečkrat zreducira na mlade ljudi, ki potrebujejo še veliko pomoči. Lahko bi vsaj v medijih raje uporabili naziv "podoktorska raziskovalka" za vašo izkušeno in razgledano gostjo.

ok

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness