Naj živi avtonomna Tovarna ROG!

Oddaja
16. 6. 2016 - 12.00

Z VSEMI SILAMI PROTI FAŠISTIČNEMU NASILJU!

V petek, 10. junija ponoči, je skupina oboroženih neonacistov strahopetno napadla avtonomno Tovarno ROG. Napadli so vhodna vrata, na dvorišče zmetali nekaj granitnih kock in fizično napadli nekaj mimoidočih na ulici. Po reakciji rogovcev in rogovk, ki so učinkovito zaščitili vstop v tovarno, so napadalci pobegnili.

Ta napad je potrebno razumeti kot ulični podaljšek izvajanja vladajoče politike; tako glede migrantov kot v aktualnem primeru glede Tovarne ROG. Zoran Janković že res ne stoji za petkovim napadom, a je zanj posredno odgovoren: le nekaj dni pred tem, je s svojimi varnostniki skušal doseči isto in na podoben način, kot so skušali doseči neonacisti. Da niti ne govorimo o tem, da so bili med uradnimi varnostnike družbe Valina, ki ima pogodbo z Mestno Občino, tudi poznani neonacisti. Tudi agresivno politiko Vlade do migrantov in rezalno žico na meji, je potrebno šteti kot posredno odgovorno, saj je le-ta legitimirala rasistično politiko in dala vetra v jadra fašističnim grupacijam.

Drugič. Napad je potrebno razumeti kot kontinuiteto fašističnega nasilja, ki smo mu od časa do časa priča v Ljubljani. Zadnji večji organizirani napad se je zgodil na Cafe Open in Parado Ponosa leta 2009, a številni incidenti, provokacije in napadi so se v manjšem obsegu dogajali tudi po tem in ne samo v Ljubljani. Naj opozorimo samo na zadnje napade z molotovkami na Avtonomni Kulturni Center Sokolc v Novem mestu in agresivne shode proti migrantom. Ponovno resno povečanje fašistične dejavnosti v Ljubljani smo zaznali po tem, ko je družbo pretreslo takoimenovano begunsko vprašanje.

Neonacisti svojo moč gradijo na podobi in strahu. Strah vemo, da je votel, okrog ga pa nič ni. Zato strah ne sme priti na površje! Fašističnemu nasilju se je potrebno zoperstaviti organizirano, odločno in z vsemi silami, tako na ideološkem kot na fizičnem nivoju. Kdorkoli je imel kdajkoli kakšen stik z njimi dobro ve, da je odločna reakcija najboljša obramba. Zato vse zdrave glave pozivamo, da izkažete aktivno solidarnost z napadeno Tovarno ROG, da se organizirate v vaših soseskah in avtonomnih prostorih ter se resno pripravite na morebitne nove napade. Organizirajte svojo antifa ekipo ali pa se vključite v že obstoječe celice. V ROG-u je v teh dneh še vedno potrebna aktivna prisotnost, lahko pa se vključite tudi v straže, ki nadzirajo avtonomno območje in so pripravljene za obrambo.

ANTIFAŠIZEM JE SAMOOBRAMBA!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Podprite avtonomni razvoj Tovarne ROG: FB/OhranimoTovarnoROG

*** Priporočamo v branje in diskusijo: ROG odpira možnost prihodnosti

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napovedi:

*** 23. - 25. junij 2016, Ioannina, Grčija: 10th Balkan Anarchist Bookfair

*** 14. - 25. julij 2016, Solun, Grčija: No Border Camp

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness