Nemški stripovski (under)ground

Oddaja
21. 1. 2017 - 18.00

Zgodovina nemškega stripa in pojav nemških stripovskih fenzinov in festivalov.

Prešernova nagrada Tomaža Lavriča.

 

Oddajo sponzorira Goethe Institut.

 

NAPOVEDI:

Razstavo ilustracij za otroke striparja Uroša Hrovata si lahko do 17.3. ogledate na Pedagoški fakulteti.

 

Do 9.2. si lahko v Vodnikovi domačiji ogledate razstavo Živel strip! Razstava Tanje Komadine in Piermaria Cianija je del mednarodnega projekta Živel strip! Živela animacija!, ki že 12 let spodbuja stripovsko ustvarjalnost najmlajših v Sloveniji in Furlaniji – Julijski krajini. Projekt obsega mednarodni nagradni natečaj za šolarje in dijake, simpozij, projekcije in delavnice ter razstave, in je namenjen spodbujanju mladih avtorjev pri ustvarjanju na področjih stripa in animiranega filma.

V torek, 24.1. ob 20:00 v Komuni Kina Šiška – Stripolis z Davidom Krančanom: Raz dva strip: David Krančan nadaljuje z raziskovanjem prožne stripovske forme. Na podlagi lastnih stripov bo na predavanju razgaljal strukture pripovedi v slikah, gramatiko stripovskega jezika in součinkovanje prostora ter časa v stripu. Po predavanju bo avtor na razpolago za dodatna vprašanja in risanje posvetil v stripa Grdina ter Pijani zajec.

 

V četrtek, 26.1. bo ob 19:00 v Strip.art.nici Buch Bernard Kolle podpisoval svoj v slovenščino prevedeni strip Antarktika, po krajšem pogovoru.

 

Društvo animov vabi 9. februarja ob 9:00 na center za transfuzijsko dejavnost Izola na krvodajalsko akcijo društva.

 

V Mestni knjižnici Kranj, 15.2. ob 19:00 Zoran Smiljanič gosti Bojana Albaharija, urednika Stripburgerja, s katerim bosta govorila o Rdeči Rosi in Arabcu prihodnosti.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness