Magda in Tinka v boju za ohranitev slovenskega piva

Oddaja

V duhu morebitne prodaje slovenskih pivovarskih velikanov najverjetnejšemu nizozemskemu kupcu se Magda in Tinka na petek trinajstega odločita, da bosta zvarili svoje slovensko pivo z ambicijo, da postane vodilno in najbolj prodajano na domačem tržišču. Ob srkanju postanega in zatohlega hmeljskega napoja ugotovita, da Slovenci potrebujemo kaj bolj reprezentativnega okusa, za tako pomembno pijačo, kot je pivo. Nekaj kar bo odtujena človeška srca spet povezalo ter združilo v bratstvu in slogi. Prešine ju spoznanje, da narod brez lastnega piva nima prihodnosti. Zato se, prav po trojansko, infiltrirata naravnost v sredo najpomembnejšega obrata proizvodnje piva pri nas. Postano brozgo zacoprata v poseben napitek, ki poveže tudi najbolj sprta srca. Izkaže se, da je novo pivo izjemno fatalne narave. Njegovi čari pa omamijo tudi njiju. 

Šesti del radijske nanizanke, narejene in izvedene v živo, lahko poslušate tukaj.

Izkoristite priložnost, da v naslednji ediciji postanete režiser, scenarist, dramaturg, voajer in so-ustvarite scenarij kratke radijske igre. Magdo in Tinko postavite v najbolj nemogoče in nepredvidljive situacije, ki si jih lahko zamislite. Preizkusite svojo domišljijo. Vi predlagate, mi delamo! Na vaš ukaz!

V času oddaje se scenarij izpisuje tukaj.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

potem ko pivo postane ljubezenski napitek, vsak seveda poskusi en glaž (vključno z magdo in tinko) in magda se nesmrtno zaljubi v pivovarja.. pivovar pa v tinko. ups.

Tekoce zlato!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.