Samoupravljanje v SFRJ in nauki o plebejski samovladi

Oddaja
Darko Suvin
17. 10. 2016 - 0.05

Darko SuvinV Indoktrini bomo prisluhnili predavanju Darka Suvina z naslovom Samoupravljanje v SFRJ in nauki o plebejski samovladi, ki ga je 4. oktobra gostil Inštitut za delavske študije v prostorih Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Filozof in komparativist Suvin je zaslužni profesor Univerze McGill v Kanadi, v svojem znantvenem ustvarjanju se posveča predvsem znanstveni fantastiki, v zadnjih letih pa jugoslovanskemu samoupravljanju. V slovenščino je bila nedavno prevedena njegova knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma, katere predstavitev smo lahko slišali v Teritoriju teatra Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma na valovih Radia Študent.

Predavanju prisluhnite v noči z nedelje na ponedeljek po RŠ hitu pet minut čez polnoč. Več o temi lahko preberete v Suvinovi knjigi Samo jednom se ljubi, brezplačno dostopni na tej povezavi (zraven boste malce povadili srbo-hrvaščino).

Sledi še nekaj preglednic (z avtorskimi čačkami enega izmed pripravljalcev dotične indoktrine), ki jih je Suvin navajal v svojem predavanju.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.