V vojni sami s sabo

Oddaja

Prečiščeno besedilo 2. Javnega pisma: 

Zadeva: Javno pismo poslušalstva Radia Študent predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju 

Spoštovani gospod predsednik!

Ko kot državljan spremljam medije, me ob nekaterih izjavah politikov zanima, s kom, če sploh s kom smo v vojni. Govora je bilo tudi o vrednotah, obenem pa z raznimi ograjami teiste vrednote uničujemo sami. Sam v vojni ne bi bil z nikomer. Menim, da je naša vrednota monopol države nad ubijanjem, ki si jo teroristi jemljejo zase, zato se proti njim borimo.

Teroristi so EU državljani, zato ne razumem povezav med zapiranjem mej in teroristi, ki so Belgijci.

Če smo v vojni, je ta zelo specifična, socialna, ekonomska, nepravična, tudi vojaška, in to zaradi tega, ker jo ustvarili politiki, ki so ljudem vzeli dostojanstvo. Ti ljudje, ki prihajajo, so neobroženi; ljudje vedno bežijo, že za časa Platona; za izredne razmere so krivi politiki. Zakaj ljudje prihajajo v Evropo, zakaj ne v ZDA? Ker je Evropa vedno bila demokratičnejša od Amerike, kar pa zadnji čas vse bolj izgublja.

Po drugi strani, pa smo v vojni predvsem sami s sabo.

Ne smemo pa pozabiti na nafto, zaradi katere prav tako divja vojna. ISIS, ki je dosti hujša od Al Kajde, zgolj brani svoje naravne resurse.

Spoštovani predsednik, vas res mika s tujim kurcem po koprivah? Priporočam vam, da to počnete z lastnim, razsodno in brez kokaina v nosu. Grozno, z vso garniture vred ste en navaden sramotnjak! Kako neki pridete čez zdravniški pregled, ker meni v državni upravi nonstop preverjajo THC.

Vsakič, ko s strani EUja slišimo vojno napoved ISISu, bi to morali prevesti v vojno napoved najrevnejšim slojem v Evropi.

Slovenija se je v histeriji odločila iz nemško-francoskega vlaka odločila presopiti na zgolj francoskega. Prav tako bi še potrkal na razredno zavest policistov. Medtem, ko od države zahtevajo boljše delavne pogoje, bi lahko protestirali tudi proti drugim zgrešenim porabam javnih sredstev.

Treba je vztrajati, da Sirija kot država še obstaja, ker če je ni, je potemtakem dovoljeno vse.

Predlagam ISISu, naj v OZN pošlje svojega predstavnika in svoj boj nadaljuje diplomatsko. Naj parafraziram premiera: kot državljan ne priznavam ISISa, kot premier pa nimam druge možnosti.

Med sodelujoče poslušalce in bralce #pismo spadajo Blaž, Ernest, Marjan, Marko in Boris. Pozivamo Vas k oddaji tematskih predlogov in dodatnih mnenj v komentarjih spodaj. 

Avtorji: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Bistro, enostavno in jasno zapisano pismo! Vendar imam nekakšen slab vtis, da ga bo borut dojel kot še en larifari?! :-(

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.