Janez Janša aka Emil Hrvatin

Oddaja
19. 1. 2017 - 7.30

Gost tokratne Jugosfere je gledališki režiser, teoretik in performativni umetnik Janez Janša (nekoč Emil Hrvatin).

***

Jugosfera je jutranja rubrika Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda YugoTranslate. Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 07.30.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

horizontalna mreža delovanja*
telo*čas*
Faber je buzi buzi. Atene so ga brcnile v rit lani, niso mu dovolili Grki da bi častil Belgijo in teroristične napade kot idejno podstat umetniškega vodstva njihovega letnega gledališkega festivala. samo tko - mimogrede.
danes torej edini inovativni še preostali element v gledališki umetnosti je - da nihče nič ne ve. da nihče ne recenzira. da se kao gledališče ne dogaja, da ni teorije in ni interpretacije. da je torej istočasno že vedno prisotna odsotnost. ko pride do zavesti kogarkoli izmed vpletenih - se že istočasno zgodi odsotnost. to je danes digitalizacija horizontalnih mrež delovanja v istočasnosti izginjanja subjekta.

to! - MASKA kot proizvajanje konceptov - doterano do tolikšne skrajnosti, da se sprva tvori koncept, se diskutira, potem se tvorijo projekti, raziskave, kasneje se dogaja tako mimogrede, pod kontrolo, kasneje, v kratkem času. torej vedno po naprej določenem konceptu - kar povzroči odločilni zasuk v sodobni odrski umetnosti. imaš koncept najprej. in potem kaos po določenem konceptu. buzi buzi.

MASSKA je pač egotrip.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.