JUGOSFERA 16: Aleksandra Keka Čalić, zobozdravnica in sociologinja

JUGOSFERA 16: Aleksandra Keka Čalić, zobozdravnica in sociologinja

Oddaja
21. 1. 2016 - 8.45

V tokratni Jugosferi, četrtkovi jutranji rubriki, ki nastaja pod okriljem Zavoda za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur YugoTranslate,  gostimo doktorico dentalne medicine, sociologinjo in (nekdanjo) filmarko Keko Čalić.

Aleksandra Keka Čalić je doktorica dentalne medicine, ki deluje na področju konzervativne, protetične in kirurške (implantološke) zobne oskrbe že 13 let. Poleg tega se v zadnjem desetletju posveča tudi raziskovanju interdisciplinarnih odnosov med sodobno medicino in humanistično teorijo ter raziskovanju sodobnih konceptualizacij zdravja in telesa na doktorskem študiju Sociologije na FDV Ljubljana, ki ga pravkar končuje. Bila je aktivna tudi na umetniškem področju (video, film, interdisciplinarna umetnost), predvsem v smislu raziskovanja družbenih vidikov biotehnologije in pomenskih konotacij vsakodnevne klinične medicinske prakse. Posnela je tri eksperimentalna filma: Punk nije mrtav Kennedy (z Jano Prepeluh), Brute Figure (z Dunjo Kukovec) in Gynealogia Dyslectica (kot del istoimenske interdisciplinarne razstave z Markom A. Kovačičem).

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45. Blog Jugosfera: yugotranslate.si/jugosfera/

Po 10-minutnem strnjenem "monologu" posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.