Subkulturni kapital III

Subkulturni kapital III

Oddaja
DJ Kamasutra
7. 10. 2017 - 12.00

V tokratni Lezbomaniji vam bomo temeljito dvignili tlak s "teženjem", ki to ni in z udarnimi beati, ki so zaznamovali lgbt scensko življenje v Ljubljani.

Ciklus Subkulturnega kapitala zaključujemo pred lastnim pragom z intervjujem z legendarno lezbično DJ-ko Natašo Sukič oz. DJ Kamasutro, ki nas bo popeljala v drobovje nedeljske Roza 4-ke, na Užitek discipline v Disko FV in na zgodnjo Metelkovo, v lgbtiq kluba Monokel in Tiffany. Spregovorili bomo o razvoju klubske scene v Ljubljani, o glasbi in performansih ter o etiki in estetiki lgbt scene. 

Anja Koletnik, vodja in ustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija, nevladne in neprofitne organizacije, ki deluje za podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb v Sloveniji, nas v udarnem eseju "Manifestacije aktivizma ali teženje, ki to dejansko ni", opominja, da je politična solidarnost nuja in da je apolitičnost aktivno izražanje priviligiranosti. Preden nas požre to mainstreamovsko obkladanje z agresivnim aktivizmom, se vrnimo k dobri stari konstruktivni jezi, kot podstati za politično in družbeno delovanje. Rage on!

Novice je pripravila nepogrešljiva Tatjana Greif

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness