Pazi drek

Oddaja
18. 1. 2017 - 8.15

 

Snežniška ulica

Snežniška ulica se nahaja v centru mesta; in prav lahko jo je prezreti. Najdete jo v primeru, da jo zalomastite od pekarne Center ali Tramvaj burgerja proti Žmaucu, 50 metrov pred Žmauvcem pa uvidite, da je tam pravkar policijska racija, in se obrnete na edino ulico, ki vas bo vsaj vizualno ločila od skorajšnjega mentalnega spopada z ljubljansko policijo.

Zavijete lahko edino v desno – na ulico, ki se konča na oddaljenem Rimcu, ostanku rimskega zidovja, in zaviti je treba hitro. Nekaj deset metrov dalje in izgubljenih 182-ih kalorijah boste na vogalu z Aškerčevo in tu se ne boste ustavili- ne, nadaljevali boste po ulici, ki sliši na ime: Snežniška!!!

Tu je treba paziti na promet; Aškerčeva ne odpušča! Ko jo enkrat prečite, si lahko oddahnete, saj se boste znašli na parkirišču ob Farmacevtski Fakulteti. Najbližja izbira za popoln pobeg je zahodni zid, kjer je vrt italijanskega ambasadništva. Tam si verjetno lahko enega zvijete – če pa ste kakorkoli onemogočeni za plezaštvo, pa lahko pot nadaljujete proti jugu.

Južno od torej nepreplezanega zidu se nadaljuje parkirišče, ki ne obeta nič pretresljivega; turobno se vleče ob pločevini, ne preseneti ne telesa, ne duha; ne kliče in ne odgovarja. Torej bolje, da niste sami. A konec, ki se stori pri rimskem zidu za fakulteto, obeta še mnogo. Tam se lahko zleknete na bližnje klopice ali zide, če je lepo vreme, pa še lahko zaplezate, se zapohate, zapijete in zapecate, ali preberete knjigo. Čez bližnja vrata v zidu pa vpadete na ulico Mirje, ki je že popolnoma druga zgodba. Snežniška ulica je brez dvoma poimenovana po gori Snežnik, zakaj pa je umeščena med Naravoslovno- tehniško fakulteto in farmacijo pa ve sam Bog in Geodetski inštitut. Snežnik pa ima svoje probleme.

Summa Summarum: Snežniška ulica ima povsem tranziten značaj. Nanjo sta obešena še dva kafiča, oba svojesortna. Kot smo ugotovili, pa je precej povezovalna pot med dvema zanimivima socialnima conama, če človek išče kakšen kotiček za sprostitev.

Čez Snežniško se ni nikoli v celoti sprehodil Biga.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness