To je PPJ.

Oddaja

O festivalih, Bill meme oziroma zakaj to ni meme, temveč nekaj mnogo bolj obsojanja vrednega, mnogo boljšem "How would dog wear pants" memu, ploščati zemlji, Valentinovo meets Deadpool in drugih Valentinovih "fenomenih"....

To je PPJ.

Od pop komada do debati o memih. Oziroma o ne-memih. Ja, glasno in jasno smo povedali, da "Be like Bill" NI meme. Ne le, da je povrhu vsega res dolgočasna "fora", ki z vsako novo reprodukcijo postaja bolj zoprna - obstaja tudi velike verjetnost, da gre za clickbait. Prav tako obsojamo izkoriščanje memov za nabiranja keša - še posebej, če gre za tako slabo izvedbo (na eno oko bi zamižali le v primeru, če bi nas za to ceno čakal vsaj soliden šotor iz blazin in rjuh).

Zato ne bodite kot Bill in berite prave meme (ki so služili kot inspiracija za sliko napovednika).

Ko se pa je Anthony Fantano iskreno zahvalil internetu zaradi "dumb shit", ki ga omogoča, ni imel v mislih groznih kvazi-meme-ov, temveč nekaj mnogo bolj zabavnega... in tu se popolnoma strinjamo z njim. Namreč, atlantski rapper in B.O.B. je na Twitterju lansiral ofenzivo proti lažnim predstavam, s katerimi nas svetovne elite držijo pri tleh... Vera? Ne. Temna plat ameriške zgodovine? Ne. Židovska zarota? Ne. Oz. ja, med drugim, ampak težišče njegovega izbruha resničnosti je bilo naperjeno proti smešni ideji, da je zemlja okrogla. Kar smejite se, ampak, a ste kdaj videli kurvaturo? Ahem, oprostite, da malo predrugačimo vprašanje: a ste kdaj videli kurvaturo zemljo na kakšni sliki, ki jo ni producirala ameriška vesoljska agencija NASA? Kaj pa Antarktika? A se vam ne zdi... čudno, da se države sveta prej koljejo kot da bi se strinjali glede nekih banalnosti, a kar se tiče raziskovanja antarktike so takoj dosegle popolno soglasje: da tja nihče ne sme hoditi. Ker je zemlja ploščata, ledena "celina" pa v resnici njen rob. No, s tem sarkazmom smo zdaj res šli predaleč, tako kot je B.o.B. šel predaleč s svojim dejanskim prepričanjem: Twitter kampaniji je sledil komad Flatline, komadu pa "odgovor" fizika Neila Degrassea Tysona, v okviru katerega smo dobili menda eden najlepših - ali vsaj zgovornih - "mic drops" v zgodovini hip hopa.

Februar nam je postregel že z obilico festivalskih line-upov za to poletje, ki jih zaradi razprodanih kart ali previsokih cen ne moremo obiskati. Sčekirali smo Primavera sound, obžalovali, da je Sonar podaljaš svoj seznam, saj smo upali, da bo prekinil s trendom preštevilnih nastopov/festivalski dan, in ostal pri 15 bendih za 3 dni. Nope, ni. Upamo, da vsaj Beaches Brew letos ne doživi prevelikega naval in se začne preoblikovati v masovni festival.

 

Nismo se mogli izogniti Valetinovemu in sicer smo pogovor zasukali o debati obdarovanje slovensko Valentinovo vs. ameriško Valentinovo (ob predpostavki, da se obdarovanje v paru že zgodi).  Prišli smo do teze, da pri nas ni tipično podarjati čokolade za Valentinovo, ker to deluje kot darilo "pozabil/a sem nekaj kupit, na, tle maš čokolado v obliki srčka". Medtem ko je Mikova izkušnja taka, da je to skoraj nujno, saj so v Ameriki tematske čokolade sestavni del Valentinovega in tako nujni nakup (če pa bi radi praznovali Valentinovo zgolj zato, ker čokolada predstavlja za vas njegov sestavni del in vam je zanimiv zgolj zato, vam svetujemo, da začnete praznovati Sweetest Day). Debata je potekala tudi o karticah za Valentinovo in o tem kako se izogniti primerom, da kdo izmed otrok v šoli ne dobi nobene kartice.

Pri tem se nismo mogli izgoniti tudi spretni PR kampanji za nov Marvelov film The Deadpool, ki je svoj prihod v kinematografe samo 2 dni pred Valentinovim ovekovečil na različne načine. Temu primerno so internet preplavili tudi namigi, kako svojo punco "zavesti", da privoli v ogled filma, kar je podprl tudi uradni Deadpool TW.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.