25. 6. 2012 – 0.20

Ženske migracije

Audio file
Vir: Lastni vir

Prejšnji teden je potekal v znamenju Festivala migrantskega filma, ki je predstavil filme ter ostale dogodke, ki so posvečeni spoznavanju različnih kulturnih tradicij, njihovem stapljanju in prepletanju v današnjih multikulturnih družbah.

V okviru obfestivalskih dogodkov, je organizirana okrogla miza na temo ženskih migracij, na kateri je sodelovala sociologinja dr. Milica Antić Gaber s Filozofske fakultete v Ljubljani, ki je naša sogovornica v tokratni Kontroli leta. Dr. Milica Antić Gaber je uredila zbornik  »Na poti do lastne sobe«, ki predstavlja življenjske zgodbe in osebne zgodovine 20 priseljenk iz republik nekdanje Jugoslavije, ki so se v Slovenijo priselile v različnih obdobjih od druge polovice 20. stoletja do današnjih dni, kot tudi zgodbe njihovih hčerk, oziroma druge generacije.

Z dr. Milico Antić Gaber smo se pogovarjali o tem zakaj so pomembne zgodbe priseljenk za razbijanje stereotipov o migrantski populaciji v Sloveniji ter koliko so ženske migracije povezane z osebnim, političnim, oziroma feminističnim delovanjem.

Izbira glasbe: Lula Mae, Plastic Sunday, Svi na pod, Autopark.

 

Dodaj komentar

Komentiraj