Poziv k izpustitvi Mateja Kavčiča

Mnenje, kolumna ali komentar
18. 5. 2022 - 12.00

Mineva mesec dni, odkar so iraške oblasti aretirale našega kolega Mateja Kavčiča. Z olajšanjem lahko vsem, ki težko pričakujejo njegovo vrnitev, povemo, da je Matej za zdaj dobro. Omogočena sta mu bila stik s svojci in obisk slovenskega konzularnega predstavnika. Omogočeno mu je bilo tudi zastopstvo odvetnika.

Na Radiu Študent in pri Časopisu za kritiko znanosti ob tej priliki ponovno pozivamo, naj se upošteva njegov status novinarja in naj se ga čim prej izpusti.

Nestrpno pričakujemo, da bo Matej Kavčič ponovno pisal in poročal za nas. Ob tem izpostavljamo tudi dosedanje Kavčičevo delo – poleg novinarstva in izjemnega glasbenega udejstvovanja je svoj čas namenjal solidarnostnemu delu z begunci ob balkanski poti. V teh dneh poleg podpore, ki jo Mateju izkazujejo družina in prijatelji, največ podpore prihaja prav iz begunske skupnosti in od kolegov novinarjev.

Ker so številni, ki Mateja poznajo, izrazili željo, da bi nekaj prispevali k njegovi izpustitvi, in ker so se začeli nabirati tudi prvi stroški, smo skupaj z njegovimi prijatelji in prijatelji nemške novinarke Marlene Förster omogočili, da se vsak vključi  in donira na sledeči povezavi.  https://freemarleneandmatej.org/en/donations/

Upamo na čimprejšnjo Matejevo izpustitev in si želimo, da bi lahko kmalu poročali o razrešitvi njegovega položaja. 

Uredništvi Radia Študent in Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo.

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness