Spremembe v programu

Mnenje, kolumna ali komentar
28. 12. 2022 - 12.00

Po novem letu bo v našem programu prišlo do nekaj sprememb. Te zadevajo zgolj nekaj posameznih oddaj, tako ne gre za novo programsko shemo, a je pomembno, da ste o spremembah obveščeni. Pobude za te spremembe so prišle s strani redakcij oz. urednic in urednikov, ki si želijo izboljšati pogoje priprav teh oddaj in tako izboljšati njihovo kvaliteto. Spremembe bodo omogočile tudi dvig nekaterih honorarjev, kar ob nespremenjenem razpisu Ministrstva za kulturo za medijske vsebine sicer ne bi bilo mogoče. Prilagoditve programa uredništvu omogočajo preizkušanje nekaterih programskih idej in izboljšav dela, a hkrati dopuščajo tudi opustitev ali dodatne modifikacije tistih sprememb, ki se ne bi obnesle.

Največ sprememb uvaja aktualnopolitična redakcija. Ta bo zmanjšala število klasičnih OFFsajdov s štiri na dva na teden, ki bosta sedaj na programu v ponedeljek in sredo. Ob četrtkih bo imela APR vsak drugi teden intervju. V tem terminu se bo v rotaciji pridružila oddaja Kaj pa Univerza univerzitetne redakcije. Torek ob 17.00 zaenkrat ostaja prost, a lahko pričakujemo, da se bo sem v doglednem času umestila oddaja informativnega karakterja.

APR poleg tega ukinja oddajo BritOFF ob 10.00. Ohranjajo se novičke ob 8.00, a te bo pripravljal⁞a sodelavka⁞ec, ki tisti dan že dela OFF. V etru bomo ob 8.00 še vedno slišali jingle in oddajo BritOFF z novičkami, na spletu pa bodo te novice v prispevku OFF-a tistega dne.

Premik Kaj pa univerze s petka ob 16.00 na četrtek ob 17.00 (termin bo vsak drugi teden) hkrati omogoči, da v petkov termin umestimo oddaji ZR Komentar in Pod katedrom, ki sta komentatorski oddaji znanstvene in univerzitetne redakcije. To pomeni, da je termin ob štirih bolj poenoten na mnenjske vsebine, ZR in UR pa dobita bolj poslušan termin za svoje komentatorske vsebine, kot je bila do zdaj nedelja ob 16.00.

Poleg APR je opaznejše spremembe uvedla še univerzitetna redakcija. Novičarsko oddajo Akademskih 15 v ponedeljek menja Študentski obvestilnik, krajše novice, ki se tičejo študentskega življenja pri nas in po svetu, pa bodo sedaj bolj ažurno na programu kot del OFF-a, v katerem jih bo označeval krajši jingle (kot včasih Kroff). Poleg tega se mesečna oddaja Unikompleks se umesti na tretjo sredo ob 21.00.

V glasbeni redakciji se na željo ustvarjalca Zorana Pungerčarja žal poslavlja oddaja Dimni signali. V tem terminu v soboto ob 22.00 se bosta sedaj izmenjavali oddaji Rosfraj in Modem.

Zadnje spremembe zadevajo RKHV. Kot ste lahko slišali v etru, je oddaja Kulturne novice v zadnjih dveh letih precej spremenila format. Tu sedaj nastajajo daljše in zahtevnejše vsebine kot v preteklosti. Da bi bil tak dvig zahtevnosti dela vzdržen, se bo število Kulturnih novic zmanjšalo na tri na teden, kar je sicer veljajo že lani v času varčevanja. Enako bodo recenzije RKHV trikrat na teden.

Naj ob teh spremembah dodajmo še, da je bolj kot te relativno zmerne prilagoditve programa pomembno, kako kvalitetne oddaje bomo ustvarjali. Dober program je manj kot rezultat premišljeno postavljene programske sheme predvsem rezultat kvalitetnega dela vseh sodelavk in sodelavcev, iz dneva v dan, na nebroju posameznih oddaj, ki jih nenehno produciramo na Radiu Študent. Pravo delo se torej ne začne s 1. 1., ampak vsako jutro znova, z vsako novo oddajo in s trudom vseh urednic⁞kov in uprave, da omogoča in zahteva čim kvalitetnejše novinarstvo.

Z lepimi pozdravi in željo po uspešnem prihodnjem letu,

Uredništvo Radia Študent.

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

"Dober program je manj kot rezultat premišljeno postavljene programske sheme predvsem rezultat kvalitetnega dela..."

Dober program je manj kot rezultat premišljeno postavljene programske sheme predvsem rezultat DOSTOJNO PLAČANEGA dela!

Namesto višanja honorarjev sodelavcem (za vse obstoječe vsebine in termine), ki se v zadnjem desetletju, razen kozmetičnih popravkov niso zvišali (ob tem, da v tem obdobju beležimo 25 odstotno inflacijo) bo šlo uredništvo v višanje honorarjev z racionalizacijo programa. Bravo, še malo pa RŠ ne bo več radijska postaja posebnega, temveč zanemarljivega pomena.

Raje enkopravno razdeljujte projektni keš, ki ga uprava ob pomoči financ ministra R. Monarhiča, vsako leto spretno "utajuje" v dvoumnih postavkah ekselovih tabelic, medtem ko z njim obdaruje nekaj izbrancev afinitetne klike, ki se vzpostavi ob vsaki menjavi uredništva. Stran torej s klientelizmom uprava-uredništvo in vatikanskim marketingom komercialne video produkcije, pa ne bo potrebe po tovrstnem "preurejanju" vsebin!

naprošam, da za pranje gat namesto spletne strani rš uporabljate mene

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness