Predčasna zastarelost

Audio file
Vir: Lastni vir

Vir: Lastni vir
Audio file
21. 4. 2020 – 21.00
»Vaši računalniki so preslabi za slovenske učence, ker imajo nameščen Linux namesto Oken.«

V marcu je evropska komisija objavila predloge treh novih direktiv, ki naslavljajo zeleni prehod, trajno potrošnjo, krožno ekonomijo in podobne EU-birokratske floskule. Največ pozornosti bomo danes namenili Direktivi o skupnih pravilih za spodbujanje popravila blaga. Ta direktiva je dobila ljubkovalno ime Right2RepairEU oziroma, če poslovenimo, Pravica do popravila EU. Drugi dve direktivi, ki ju na tem mestu zgolj omenjamo, sta še Direktiva o okoljsko primerni zasnovi (ecodesign) in Direktiva o krepitvi vloge potrošnikov za zeleni prehod.

 

Vir: Lastni vir
Audio file
16. 7. 2018 – 23.00
Elektronski odpadki in pravica do popravila

O tegobah, ki jih potrošnikom prinaša praksa načrtovane zastarelosti, sva v tehno klistirju že razglabljala pred 5 leti z Gay Gordon-Byrne, takratno predsednico The repair Association iz Združenih držav Amerike. Danes pa v Tehno klistirju gostiva Cristino Ganapini iz organizacije (zveze) Right to Repair Europe.

Pred petimi leti nama je Gay Gordon-Byrne dejala, da velikov upov polagajo v Evropsko unijo, ki naj bi imela več posluha za potrebe potrošnikov. Danes v tehno-klistirju gostiva Cristino Ganapini iz organizacije (zveze) Right to Repair Europe, ki nam bo osvetlila, kako utemeljeni so bili upi Gay Gordon-Byrne.

 

** image borrowed from repair.eu

Avtorji del
Institucije

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.