24. 5. 2018 – 8.15

Sirni, mesni & konopljin

Audio file

V konoplji namenjenih minutah četrkovega jutranjca smo se tokrat od zdravja in medicinske uporabnosti kanabinoidov preselili h kulinariki. Ekipa portala konoplja.net je v sodelovanju z Olimpija burekom po nekajmesečenem preizkušanju različnih receptur za testo 20. aprila, na dan Marihuana marša, predstavila konopljin burek. Kot poudarjajo avtorji ideje bi naj šlo za prvi burek z gandžo namenjen splošni prodaji, z njim pa želijo širiti zavest o vsestranski, tudi kulinarični uporabi konoplje. Več o konopljinem bureku nam je v Vsemogočni travici povedal Rok Terkaj s portala konoplja.net. 



Prvi del



Priprava konopljinega bureka je vzela kar nekaj časa. Konopljina moka namreč ni dovolj trda, da bi dajala bureku kompaktnost, zato so morali najti pravo mešanico. Več mesecev so testirali različne kombinacije, dokler niso dobili prave teksture in okusa.



Drugi del

 

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.