NAJI

NAJI

Oddaja
15. 11. 2016 - 10.10

Bodimo iskreni. Razen Martin Krpan ali mogoče Agropop (pustimo punxe ob strani) je v Sloveniji, karkoli glasbeno kritičnega (razen za redka ušesa), še posebej če je to raperskega značaja, bolj kot ne obsojeno na tavanje po obrobjih in zakotjih. Žal.! Kar pa se k sreči ne dogaja drugje, kjer politika zaradi kritičnosti stihoklepačev ne more mirno spati in se potem odloči preganjati le-te moteče elemente. Še več, potem ko se je svet znašel v razburkanih vodah, ko se je marsikaj postavilo na glavo in več ne pomeni kar je, se je marsikdo odločil "preizkusiti" odprtost meja in odprtost sveta. In glej ga zlomka, do Slovenije se še da priti, a tu obstati inu ostati - to je težje.

Tako nam v goste prihaja NAJI Iman Šahriari, mlad raper z umetniškim imenom Naji, ki se je znašel v slovenski prestolnici potem, ko je s svojimi družbeno kritičnimi pesmimi stopil na žulj politikom v rodnem Iranu in bil prisiljen bežati. V Ljubljani najraje počne, kar je počel že doma, rapa in sklada nove komade, s katerimi še vedno navdušuje sto tisoče iranskih fenov. Po nekajmesečnem bivanju v Sloveniji je Naji postal tudi prepoznavni obraz domače hip hop scene, sodeluje z lokalnimi raperji in producenti, ter vnaša svoj edinstveni glas.

Temu glasu pa žal ni pripravljena prisluhniti slovenska vlada, ki noče obravnavati njegove prošnje za azil, zaradi česar se namesto z ustvarjanjem nove muzike (in novega življenja) talentirani glasbenik mora boriti proti deportaciji. Njegova glasba tako ni le izrazno sredstvo, ampak je postala tudi orožje v boju za pravice zatiranih.

Če bo koga v soboto trgalo po kolenih, glava pa se mu bo majala iz čistega veslje, naj le pride v Rog, kjer bo imel NAJI tudi koncert:

https://www.facebook.com/events/911531148948809/

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

V Slo ne rabimo iranskega raperja. Če že moram koga vzdrževati, potem naj bo to sirski otrok, ki beži pred vojno.
Je dosti več ljudi, ki so bistveno bolj potrebni pomoči. V Iranu ni vojn, lahko si izberete novoletno potovanje po Iranu, več naših agencij jih ponuja.

@awa lol model te že mamo na ignore ..

Sam res. Zdaj bodo pa še tile neki iračanci odžirali kruh našim poštenim slovenskim reparjem!

@AWA, s takimi klisejskimi znucanimi komentarji se pa lahko kr na kaksen drug medij prestavis, ker bos tuki pozel samo posmeh. Pa ne predavaj o sceni v Iranu, ker sem preprican da se nisi bil tam in verjetno nisi dozivel njihovega rezima iz prve roke. Je ze res, da ni vojne in da so zadeve precej drugacne kot nam jih zelijo prikazat na zahodu, ampak za nekega umetnika, ki zeli svoje druzbenokriticno sporocilo sirt v javnosti, je pa zelo blizu pekla. Govorim iz prve roke, ker sem tam bil in sem spoznal take ljudi...

Koliko gneva, strahu, cinizma, žlehtnobe, neprivoščljivosti, zgražanja, kritike, ksenofobije, rasizmov, fašizmov, zmrdavosti, in vsega drugega hudiča še? A bo preveč dovolj?

@AWA ma ti si potreben pomoči, seljak praznoglavi, pejt naprej brat tabloide

slišim, da morajo poredni esdeesovci za kazen poslušat študenta. pa ne le sdm, tudi starejši. to jih utrdi v veri in za vnaprej prepreči bogokletne misli.

anonimn super "odhovorjaš", v hipu zanikaš svojo ti. pravičniško držo,
recimo da imaš nekako "praw" o awa postu, toda, ko trdiš da je praznoglavi seljak se pravzaprav spustiš še nižje -v tem kar si napisal je tvoje stanje v ogledalu...

XY: hvala za razsvetljen komentar. Od zdaj naprej se bom trudil postati boljši človek, izražanje bom prilagodil standardom civilne družbe in spodobnega obnašanja. Verjetno bom vsakemu ignorantu posebej od zdaj naprej dopovedal, da živi v zmoti. seveda bom vse to naredil mirno, diplomatsko, v skladu s slovenskim in evropskim bontonom. vse samo zato, da mi na grobu ne bi slučajno pisalo "bil je nižje kot slovenski rasist, zanikal je svojo pravičniško držo"

nigga please.

anonimus lepo da se zahvaljuješ , tudi če to ni v skladu z nesramnostjo.
vivisekcija uma

mtka ti je vivisekcija

odločen do konca vztrajaš v najbolj butasti pozi pogovora o oslovi senci kakšna matka ali kaj naj bi viviseksala nič od tega ni drugje kot v blodnjah
luna je polna

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.