Pod vodo

Pod vodo

Oddaja
16. 10. 2018 - 10.10

Projekt Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne, predstava naslovljena Pod vodo, ki bo na ogled na voljo ponovno konec oktobra v Pocket teatru na Rimski, bo v torek nekaj čez deseto na Afterpartyju doživel svojo koncertno izvedbo. 

Znotraj glasbeno-gledališkega dogodka predelujeta svoja doživljanja neokapitalističnih družbenih razmerij, preizprašujeta pozicijo ne več tako "mladih umetnic" in samozaposlenih mam, podoživljata večne časovne stiske in delovne zgostitve, pritiske in radosti tako v profesionalnem kot v zasebnem življenju, ter vsaka zase in skupaj iščeta nova zatočišča. Pod vodo je igriva koncertna predstava o doživljanju tesnob današnjega časa ter duhovit razmislek o tem, kje trenutno smo in kam se lahko umaknemo.

Glavni medij predstave Pod vodo je glasba, kljub temu ali pa ravno zato, ker gre za zvrst, kjer so zmožnosti ustvarjalk omejene. Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič delujeta namreč na področju uprizoritvenih umetnosti s poudarkom na gledališki improvizaciji, klovnskemu gledališču in gibalnih predstavah, medtem ko je njuno glasbeno znanje zgolj osnovno. Medij glasbe jima tako omogoča poigravanje znotraj močnih omejitev in obenem iskanje ozkih prostorov svobode. Skupek avtorskih pesmi se prepleta s spontanimi govorno-gibalnimi vložki, predstava pa se odvije na intimistični scenografiji, ki daje zavetje tople domačnosti, in v kateri se udobno namestite tudi gledalke in gledalci. Vabljeni torej na druženje pod vodo!

V torek torej namerite svoje podvodne topove na 89,3mHz ali na video stream na Youtubeu. 

www.narobov.org
https://www.facebook.com/events/692318714476378/
https://www.facebook.com/events/336959663725082/
 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness