Container Doxa/Dré Hočevar

Okrogla miza, intervju ali pogovor
8. 3. 2018 - 21.30

V tokratnem izrednem terminu oddaje Oralni anali vam predvajamo daljši posnetek pogovora z domačim in izvoženim jazzovskim glasbenikom, improvizatorjem, mislecem in konceptualistom, organizatorjem, pedagogom, občim kulturnim delavcem in še kaj ... Dréjem Hočevarjem, ki nas je tokrat v studiu obiskal kot del projekta/zasedbe Container Doxa, superbenda, ki bo prihajajoči četrtek, 15. marca, torej čez točno 1 teden, nastopil na festivalu Tresk #9 v organizaciji vsem vam in nam najljubšega Radia Študent. Daljši pogovor je nastal na podlagi pobude našega gosta, pobude k širši vsebinski kontekstualizaciji in predstavitvi vseh relevantnih okoliščin, ter seveda tudi na naš izrecen interes – predstaviti projekt tudi v takšnem razsežnejšem formatu ... V uri in pol  lahko torej prisluhnete pogovoru z Dréjem ter nekaj izbranim kosom s plošče Less Than Nothing, plošče, ki jo bo zasedba Container Doxa v sodelovanju s hišno Založbo Radia Študent (ZARŠ) izdala in v živo predstavila na prvi dan letošnjega festivala Tresk#9, 15. marca v prostorih Kina Šiška ...

 

CONTAINER DOXA Track 1 [Afterparty RŠ]

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

komad na soundcloudu kljub visokoletečim konceptom, ki jih Dre omenja, zveni kot ponesrečena vaja, kjer člani improvizirajo z slušalkami za žaganje dreves, ki jim ne omogočajo, da bi drug drugega slišali. Porazna napihnjenost in presenetljiva brezveznost vejeta skozi dolgočasno muziciranje z obrobnimi utrinki zanimive poprdljivosti.

Ta tvoj komentar je pa kao neka umetelno artikulirana anti-poprdljivost?

Men je pa všeč.

umetelno je artikuliran njihov koncept, rezultat pa skropucalo. Veliko užitkov ob poslušanju in razvozlavanju tega super-benda, manjka le še Rok Golob :)

je prezaposlen s snovanjem glasbe za naslednjo državno proslavo.

Kitara saxofon in klavir je preveč avantgarden nabor inštrumentov za državno proslavo, drzno!

Fak - kakšni strupeni brezvezni komentarji.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness