Partijska linija #109: NITKA

Oddaja

V nocojšnji epizodi poslušamo gostujoči miks slovenskega dvojca Nitka, ki ga sestavljata Nika in Nitram, izkušena sukača plošč, ki sta zrasla na ljubljanski sceni, se vmes preselila v Rotterdam in zdaj že več kot desetletje brskata bo zaprašenih škatlah ploščarn širom Evrope. Skupaj z Akajem in Nino vodita projekt Rite of Passage, ki je razdeljen na butično založbo in klubska serialko. Po krajšem premoru se serialka prihodnji teden vrača v klub K4, kjer v goste prihaja selektorka Vlada. 

Obeta se nam filingaška, nagruvana in atmosferično vznemirljiva selekcija na presečišču deep housa, funked-up breaksov in zadubiranih poskočnic. 

Rite of Passage je ideja, kako lahko glasbena izkušnja posameznika popelje dlje od običajnega doživetja in postane neke vrste transcendentalni trenutek, skozi katerega zrastemo ter se predrugačimo tako duševno kot kognitivno. Vse, kar potrebujete, je odprtost duha, popolno pripravljenost prepustiti se trenutku in preko kolektivnega duha zajeti umetnost z veliko žlico. RoP je skupina štirih prijateljev, ki je svoja razmišljanja o elektroniki in svojo ljubezen do preživljanja časa ob kvalitetni glasbi pretvorila v do sedaj štiri uspešne dogodke. Vsak od njih je s skrbno premišljeno zasedbo DJ-jev, z izbiro različnih lokacij, s kakovostnim ozvočenjem in s pomočjo istomislečih posameznikov, ki ustvarjajo svojevrstno skupnost, dosegel želen učinek. Zgodil se je ritual, v katerem smo preko družbene regeneracije in kolektivne zavesti doživeli občutek popolne sprejetosti. Nitram, Nika, Akaj in Nina se glasbeno ne omejujejo, celo nasprotno, večja žanrska raznovrstnost je eden izmed zvočnih temeljev kolektiva, ki skozi širok spekter glasbene vsebine raziskuje njeno transcendentalno moč. Gre za ekipo, ki si za razvoj svojih idej vzame potreben čas in si počasi, a vztrajno, utira pot do publike, pri čemer je pristnost ključna komponenta.

>> Priklopite se v petek ob 22h!

Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness