Aktivna Propaganda: Podobe iz teme

Recenzija izdelka
6. 11. 2012 - 9.15

BUM, 2012

 

Aktivna propaganda se vrača z novo, tretjo ploščo, naslovljeno Podobe iz teme, izdano za založbo BUM. Bend, ki deluje že od leta 1999 in je eno pomembnejših imen HC scene na Balkanu, tudi tokrat ponuja njihovo različico političnega hardcore punka.

Pet let po izdaji Nepremagljiv odpor, Neskončna borba, Neustavljiva revolucija se Aktivna Propaganda vrača z novo ploščo, ki v sami esenci ni dosti drugačna od ostalih izdaj. Bend še zmeraj igra hardcore punk s kritičnimi besedili, razlike, ki pa se pojavijo v primerjavi s starejšimi izdajami, pa so bolj na nivoju produkcije in napredka v stilu igranja. Prav produkcija nove plošče je malce moteča, saj je preveč moderna in na trenutke celo preveč sterilna. Pogreša se bolj umazan in surov zvok, ki bi dal več energije sami plošči. Po drugi strani so rifi na tej plati dosti bolj dodelani in zanimivi. Veliko je melodičnih delov, ki ti hitro ostanejo v spominu. Podobe iz teme imajo vse, kar privrženec Aktivne Propagande pričakuje: družbeno kritična besedila, dosti je sing-along-ov, zažaganih rifov in hitrega bobnanja.

Besedila so tudi bolj zrela, manj je utopičnih misli, saj Aktivna Propaganda ni več tako naivna, ampak se dobro zaveda današnje realnosti. Besedila opevajo prav nastalo situacijo in Podobe iz teme je kolaž globalne jeze proti kapitalizmu, bedi vsakdana in plamena revolucije.

Podobe iz teme je dobra plošča in Aktivna Propaganda potrjuje, da še vedno verjame v revolucijo in v hardcore punk.

 

Aktivna Propaganda - Socialni dialog
Leto izdaje: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness