Mette Rasmussen, Chris Corsano: All the Ghosts at Once

Oddaja
30. 10. 2016 - 15.00

Relative Pitch Records, 2015

Oddajo prirejamo v podpori koncertnega nastopa Mette Rasmussen v Bistrici ob Sotli, 6. 11. 2016, skupaj s Kralovčec Drašler Triom. Več na: https://www.facebook.com/events/119638028504334/

Sicer pa Mette Rasmussen ne nastopa prvič v Sloveniji - ravno skupaj s Chrisom sta nastopila na lanskem 56. jazz festivalu v Ljubljani.

Mette Rasmussen, altovski saksofon; Chris Corsano, bobni

Danes vsi v jazzu govorijo o Mette Rasmussen. Danska saksofonistka, ki deluje v norveškem Trondheimu, je čudežna deklica z levjim srcem, drznim zvokom in žarom, morda celo izgubljena nit med Petrom Brötzmannom in Christine Abdelnour. Nastopa solistično in vse bolj poglobljeno raziskuje medsebojno oplajanje različnih zvrsti v sodelovanju z glasbeniki iz različnih delov sveta, kot so mdr. Mats Gustafsson, Virginia Genta, Craig Taborn in John Edwards.

Čeprav Chrisa Corsana najbolj poznamo kot bobnarja, ki sodeluje z Björk, ga večina ceni kot prvovrstnega improvizatorja, ki nastopa z jazzovskimi velikani, kot so Nels Cline, sir Richard Bishop, Akira Sakata in Evan Parker.
Kot je za Wire zapisal Daniel Spicer: »V raziskovanju vzorca, ki sta ga uvedla John Coltrane in Rashied Ali na albumu Interstellar Space, dvojica izhaja iz prvobitnega, neminljivega jazzovskega formata – dua saksofon/bobni … Album najbolj zaznamuje uporaba prostora, Rasmussenova skorajda brez rezke disonance, ki se zdi pri saksofonistih samoumevna, prehaja skozi široko paleto glasov, od raztrgano poudarjenega vibriranja, skozi mehko večzvočno predenje in trilčkov, do visokih, ekspresivnih izbruhov altissima na ostrini odmerjene liričnosti.«

~ citirano iz spremnega teksta iz lanske brošure in napovedi koncerta na 56. Jazz festivalu Ljubljana (dostopno tu: http://events.cd-cc.si/congress/2015/jazz/index.php/slv/?id=53&catid=22).

No, danes pa ju poslušamo še v albumski izvedbi.

Več ob 15h!

Tracklist albuma All the Ghosts at Once:
1 Train Track
2 _____'s Lament (Part 1)
3 _____'s Lament (Part 2)
4 Contester
5 How Many Of These Things Do We Need Anyway?
6 Exploding Foods
7 Dots ............ (For Paul Flaherty)
8 O Space Heater! My Space Heater!
9 Yesterday's Teenyboppers Are Today's Republicans

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

JA!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness