28. 5. 2020 – 20.00

Umor v Minneapolisu in ostale raperske traparije

Audio file

::osmrtnica:::

V torontskem downtownu je zaenkrat še neznani strelec približno tri četrt ure čakal na raperja Houdinija, rojenega kot Dimarjio Antonio Jenkins. Ko ga je ugledal, je pričel streljati in 21-letnega kanadskega raperja ubil ter ranil še dve osebi. Po dejanju je storilec pobegnil. Vse to se je zgodilo v torek okrog četrte ure pred hotelom Bisha v osrčju mesta.

Petkov večer (22. 5. 2020) je terjal še eno rapersko žrtev. Govorimo o manj znanem brooklynškem raperju KJ Ballu, s pravim imenom Noel Kennedy. Noel je bil žrtev »drive-bya« oziroma kot bi rekel Pižama mimovoza.:::fuck the police:::Nova odmevna rasistična smrt je našla svoj prostor v ZDA in krepko odmeva v črnskem svetu, čeravno se je dotikajo praktično vsi mediji. Tokratno rasistično smrt je zakuhal beli policist Derek Chauvin (po mnenju avtorja teh vrstic je v svoji represivni vlogi močno užival), ki je pred telefonom očividcev štiri minute tiščal koleno za vrat vklenjenega temnopoltega Georga Floyda. Le-ta je nenehno ponavljal »I can't breathe«, dokler ga niso nezavestenga odpeljali v bolnišnico, kjer so lahko ugotovili le še njegovo smrt. Vsi štirje policisti, ki so delali na terenu, so službo že izgubili, posnetek je nazoren, v Minneapolisu, kjer se je zgodil incident, pa že potekajo proti policijske demonstracije, na katerih demonstranti vzklikajo »I can't breathe« ter »it could’ve been me«. Primer močno spominja na še en rasističen napad izpred šestih let, ko je Eric Garner izgubil življenje v New Yorku s taistim vzklikom »I can't breathe«. Za nameček je v raperski skupnosti zaokrožil še posnetek Karen, ki se je s psom v Central parku med klicem policiji pretvarjala, da jo nek »Africanamerican« napada in grozi njej in njenemu psu, s katerim ravna precej slabo, in raperji so še enkrat vstali in se pobunili. Dovolj je bilo in čas je, da se tudi v Ameriki naredi red na področju rasizma in ras.Belski župan Minneapolisa je že sklical konferenco in praktično zahteval, da se vse štiri policiste, tri, ki so to gledali in čuvali in morilca, spravi za zapahe, saj temnopolti »nemudoma sedijo zaradi precej bolj obrobnih stvari«.

 :::frišne novice:::NBA: Še vedno miruje, pogovarjajo se o začetku v Orlandu oziroma na Floridi julija, Jordanov dokumentarec pa še kar buri duhove.

Su! Najbolj črnska stvar tedna:

... Haha tega tedna:

... I gave you fair warning - beware: Ola Runt je raper, ki prihaja izpod okrilja založbe Gucci Mane, ki poiskuša ustvariti močno ekipo. No, z Ola Runtom in komadom Dead Dock mu to ne bo uspelo. Močno odsvetujem.

... To ni hiphop tedna: El-P, nekoč prva glava indie založbe Def(initive) Jux, neverjeten kreativec in producent, trenutno pa najbolj znan kot polovica dvojca Run The Jewels, je za film Capone ustvaril precej ambientalno, filmsko glasbo. Tudi odmik od hiphopa dokazuje, da je tip vrhunski glasbenik. Komada "Mama's Hurt" ter "This is Al That's Left" sta oba povsem na nivoju.

:::obletnica:::

Na današnji dan leta 1968 je v Kingstonu na Jamajki na svet prijokal veteran CHUBB ROCK, pomemben igralec newyorške scene z začetka devetdesetih...

... Leta 1991 so N.W.A. izdali album Efil4Zaggin (berite nazaj)...

:::dogodkovnik:::

That's what's down. Izjema sta DJ seta K'Powa in White AF v petek, 29. 5., med 17.00 in 22.00 na Vrtu Gale hale. Za plesat ne bo, za vratna vretenca premikat pač.

:::obvezno čekiranje:::

P

:::playlista:::

1.) ROME STREETZ: Higher Self (feat. ESTEE NACK), beat: Sebb Bash

2.) VANGARDE (MR. LIF & STU BANGAS): Basquiat, beat: Stu Bangas

3.) ADG: Randy Foye (feat. BENNY THE BUTCHER), beat:

4.) MIKE: Nothin2Say (Never Forget), beat:

5.) TIMBUKTU & OLLIE TEEBA: Dark Hymn, beat. Ollie Teeba & Jonny Cuba

6.) LUDACRIS: S.O.T.L. (Silence of the Lambs) (feat. LIL WAYNE), beat: Timbaland

7.) STYLES P: Animals (feat. SHEEK LOUCH), beat: Vinny Idol

8.) AZ: Feel My Pain, beat: Frank Dukes

9.) PRESERVATION: I-78 (feat. MACH-HOMMY), beat: Preservation

10.) FREDDIE GIBBS & THE ALCHEMIST: 1985, beat: The Alchemist

11.) ARCHIE SHEPP; RAW POETIC & DAMU THE FUDGEMUNK: Tulips, beat: Damu the Fudgemunk

12.) KOTA THE FRIEND: Mi Casa, beat: Kota the Friend

13.) JPEGMAFIA: Cutty Pie!, beat: Jpegmafia

14.) KEVIN GATES: Grandmotha Grave, beat: MNKN.

15.) IDK: Mazel Tov (feat. A$AP FERG), beat: Ronny J & IDK

16.) FLATBUSH ZOMBIES: Iamlegend, beat: Erick The Architect

17.) YOUNG M.A: Trap or Cap, beat: Mike Zombie

18.) KXNG CROOKED & JOELL ORTIZ: Memorial Day, beat: Heatmakerz

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.