23. 6. 2017 – 9.05

.glasbene novice

Audio file

Novice

Nov album je napovedal ameriški psihedelični pop umetnik Ariel Pink. Plošča bo pri založbi Mexican Summer izšla 15. septembra, imenovala pa se bo po izginulem in najdenem padlem glasbeniku, in sicer Dedicated to Bobby Jameson. Ob napovedi je Ariel Pink že delil tudi video za komad Another Weekend.

Swae Lee, polovica ultra uspešnega trap dua Rae Sremmurd, je napovedal svoj debitantski solo album Swaecation. Swae sicer še ni napovedal uradnega datuma izida, a na to gotovo ne bo potrebno čakati dolgo, sicer pa je morda še bolj aktualno vprašanje trenutnega statusa dua Rae Sremmurd. Govorice o dokončnem bratskem razhodu so namreč vse glasnejše.

Trio Migos, še ena trap senzacija, pa je v sredo doživel nov velik prodajni uspeh, saj je njihov hit Bad & Boujee dosegel 4-kratno platinasto naklado. Prodal se je torej že v štirih milijonih izvodov. Mimogrede, Migos bodo kot gostje nastopili tudi na nekaterih izmed ameriških koncertnih postaj svetovne turneje trap legende, ki sliši na ime Future, slednjega pa bo pot jeseni sicer prinesla tudi v nekatera večja evropska mesta.

Pred izdajo novega albuma je svetovno turnejo napovedala tudi Annie Clark, bolj znana kot indie rock raziskovalka St. Vincent. Turneja je – najbrž brez implikacij na ravnokar omenjenega raperja - imenovana Fear The Future in se le kakšen teden ali dva bolj v prihodnost kot Future ustavi relativno blizu nas.

Nenadkriljiva skupina Radiohead bo v petek izdala OKNOTOK 1997-2017, novo izdajo mojstrovine OK Computer, ki je pred kratkim praznovala 20. obletnico. Poleg albumovih dvanajstih skladb in osmih B-side komadov bo nova izdaja vsebovala še tri neizdane. Tokrat spoznavamo pesem Man of War, ki lepo obudi spomine na kitarsko-klavirsko dobo legendarnega benda, v svet pa jo je pospremil tudi za bend značilno dodelan in pripoveden videospot. Prisluhnimo torej iz naftalina potegnjeni Man of War. 

Dogajanje in rajanje

Petek zvečer, uničujemo se, tko kot zmer'. Lajf je petek, lajf je sobota. (SBO)

Ljubitelji napredne elektronike na svoj račun pridemo v Tovarni Rog, kjer je danes na vrsti pred-zabava puljskega festivala Dimensions.

Klub K4 nocoj streže z različnimi odvodi trapa in podobnih trendi zvokov.

 V Menzi pri koritu se bo nocoj odvil šaljivo, a primerno imenovan event Rock požrtija. Nastopajo domači bendi Tomcat, Pyroxene in Fuck the Fifth.

V atriju črnomaljskega gradu se bo danes in jutri zgodil Virejfest. Danes nastopijo Generator in Ana Pupedan + Jani Kovačič, jutri pa Koala Voice in Čao Portorož.

Na vrtu Sokolskega doma v Ilirski Bistrici pa se bo zgodil 10. festival Bistr'ških bendov. Danes npr. pester program zaključujeta benda Reverend Haze in Low Peak Charlie.

S pestrim alternativnim glasbenim programom bo od danes naprej dober teden stregel tudi mariborski Festival Lent.

Obalna ušesa pa lahko v izolskem klubu Hangar danes zvečer napolni srbski etno/world music projekt Killo Killo Banda.

 

 

Dodaj komentar

Komentiraj