13. 11. 2015 – 9.05

RIP: Phil “Philthy Animal” Taylor

Audio file

OSMRTNICE:

V 61. letu starosti je umrl nekdanji bobnar zasedbe Motörhead Phil Taylor, po domače Philthy Animal. Član britanske rock zasedbe je bil med letoma 1975 in 1984 in se po treh letih vrnil še za nadaljnjih 5 let. Taylor je bil bobnar pri vseh velikih ploščah Motörheadov, med katere sodijo tudi Overkill, Bomber in Ace of Spades.V 85. letu starosti pa je umrl tudi Andy White, bobnar, ki je med drugim igral tudi pri zgodnjih komadih Beatlov, Love me do in P. S. I Love You. Leta 2009 je v intervjuju povedal, da je za tri ure bobnanja pri Beatlih dobil 5 funtov.

 

NOVICE:

Feni na Novi Zelandiji bodo morali med koncertom težke rock zasedbe AC/DC zdržati trezni, saj bo na njihovem prihajajočem stadionskem koncertu v Aucklandu 15. decembra strogo prepovedano pitja alkohola. Lokalni svet je namreč pitje alkohola na dan koncerta prepovedal za 24 ur, začenši ob šestih zjutraj. Vsem, ki se ne bodo držali prohibicije, grozi kazen v višini 150 €. Do prepovedi je prišlo na željo policijskega veleuma Antonyja Wilsona, ki je izrazil strah pred kriminalom, ki bi nastal neposredno zaradi pitja alkohola na omenjenem koncertu.

Z 10. novembrom je Apple Music na voljo tudi kot aplikacija za androidne telefone. Pri Applu so želeli, da bi imeli dostop do aplikacije vsi, ker imamo vsi radi glasbo, ne glede na izbiro operacijskih sistemov. Seveda to potencialno lahko pomeni podvojeno število uporabnikov in posledično plačniških naročnikov, saj ima večina ljudi vendarle pametni telefon z operacijskim sistemom Android. Na aplikaciji sicer ne bo mogoče predvajati vsebin preko Apple Connecta ali začeti družinskega naročniškega razmerja na storitev.

Pri Native Instruments so v svet aplikacij poslali novo verzijo iOS aplikacije iMaschine 2, ki so ji dodali funkcije in tako naredili nekakšen podaljšek svojih strojnih in programskih rešitev za produciranje glasbe. Aplikacija se ponaša tudi z optimiziranimi funkcijami za iPhone 6s in 6s Plus, ki izkoriščajo potencial nove tehnologije 3D-Touch za hitro doseganje funkcij in spreminjanje parametrov. Aplikacijo iMaschine 2 lahko kupite za pičlih 5 dolarjev.

Medtem ko bomo, kot kaže, vrhunec podiranja rekordov mi še naprej doživljali z majskimi četvorkami, pa drugod po svetu do rekordnih višin lahko poslušajo glasbo preko Spotifyja, storitve za internetno predvajanje glasbe, ki pri nas še ni na voljo, lahko jim pa pustite svoj e-mail naslov in vas obvestijo takoj, ko bo dostopen. Pri Spotifyju so naznanili, katera je največkrat predvajana skladba vseh časov preko njihove storitve. In začuda je to komad, ki na drugih lestvicah ni žel pretiranih uspehov in sta ga zavrnili tako Rihanna kot Nicki Minaj. Gre za dobro leto star komad z naslovom Lean On, ki sta ga sproducirala Major Lazer in DJ Snake.

 

NOVA MUSKA:

Brooklynski duo Beacon bo pri založbi Ghostly Internatonal izdal že svoj drugi album, ki je napovedan za februarja naslednje leto. Naslov aluma bo Escapements, z njega pa že lahko slišimo prvi komad, ki nosi naslov Preserve.

GTFO:

13. 11.: Sonično podzemlje: Jerusalem in My Heart | Ctrl N: Poglavje slovenske elektronike @ Bunker v Argentinskem parku

13. 11.: The Invitation w/ Jan Nemecek & Evident @ Pritličje, Ljubljana

13. 11.: DubLab Special: Ziggi Mastah @ Channel Zero, Ljubljana

 

Avtorji del

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.