9. 6. 2015 – 9.15

SVAŠTA DA TE KAP

Audio file

Novice

Apple je na včeraj na svoji vsakoletni prireditvi oznanil nov pristop do glasbe oziroma novovzpostavljen glasbenopretočni sistem Apple Music, ki bo za borih deset mesečnih dolarjev uporabnikom omogočal vsesplošen dostop do glasbe, nudil konstanten dostop do novonastale radijske postaje Beats 1 ter bo vseboval tudi komponente socialnega omrežja. Več o tem in čemerkoli drugem si vsekakor lahko preberete na številnih internetih.

Preživeli člani legendarne hiphoperske zasedbe N.W.A. bodo 27. Junija skupaj nastopili prvič po  šestindvajsetih letih. Nastop naj bi bil povezan z izidom njihovega biografskega filma, ki v kina pride sredi avgusta in katerega soundtrack opremljen s svežimi komadi je še v nastajanju. Če konec meseca slučajno letite v Los Angeles, lahko tam na koncertu N.W.A. med drugim ujamete tudi Snoop Dogga ter Kendricka Lamarja.

Britanski house duo Disclosure je po izidu dveh novih singlov končno napovedal novo ploščo z naslovom Caracal, ki bo luč dneva ugledala 25. Septembra.

Kitarist zasedbe Real Estate, Matt Mondanile je že nekaj let pred nepremičninskimi začetki samostojno ustvarjal pod imenom Ducktails iz česar je nastal njegov prav tako imenovani bend, ki letos izdaja že peti dolgometražec. S prihajajoče plošče St. Catherine po novem lahko slišimo komadič Surreal Exposure. [check it]

 

U lajf? U lajf!

VVVV gromki nastopi simpatičen skandinavski kvintet All Included, ki obenem obljublja melodičnost in dostopnost ter improvizirane, freejazzovske prakse.

VVVV Zaboku na Hrvaškem nastopijo  Virtatanta, Okuda, Berger trio

Institucije
Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.