5. 10. 2017 – 9.05

Svaštarnica

Audio file

Znova pozdravljeni v Svaštarnici. Ameriška noise rock skupina The Jesus Lizard se po osmih letih mirovanja zopet vrača na sceno. Zasedba je za zdaj napovedala krajšo turnejo, ki se bo odvila proti koncu leta. The Jesus Lizard sicer že skoraj dvajset let niso izdali novega materiala in zasedba še ni sporočila, ali bo po teh nastopih začela delati nove komade.

Svoj tretji dolgometražec, ki bo izšel za založbi Alcopop! in Slumberland Records, je napovedal kitarski pop četverec Spook School. Ob tej priliki je glasgowska zasedba objavila svoj prvi singel Still Alive, ki se je na internetu pojavil v obliki videospota in vas že čaka na spletni strani in mobilni aplikaciji Radia Študent.

Po skoraj treh letih od zadnjega dolgometražca bo ameriška glasbenica St. Vincent v naslednjem tednu izdala svojo najnovejšo ploščo Masseduction. Z nje je St. Vincent včeraj objavila drugi singel, naslovljen Los Ageless, s katerim se je še bolj oddaljila od njenih bolj eksperimentalnih skladb, po katerih je bila v preteklosti prepoznavna.

V že res dolgi verigi odličnih avstralskih garažnih bendov se je znašla tudi skupina The Living Eyes. Bend je pred kratkim objavil komad Horseplay s prihajajoče plošče, ki bo izšla na njihovi založbi Anti-Fade Records. Proti koncu leta pa se bo bend odpravil tudi na evropsko turnejo.

Zadnja novica za danes prav tako prihaja z avstralskih tal. Založba Paradise Daily Records, ena izmed močnejših sydneyjskih neodvisnih založb, ki je osredotočena predvsem na lokalne izvajalce, bo kmalu izdala debitantsko ploščo zasedbe Sex Tourists. Njihove že objavljene pesmi nas spominjajo na sydneyjski punk bend Low Life, vendar Sex Tourists redko zaigrajo v hitrejšem tempu kot njihovi someščani in se večino časa zanašajo na uporabo ritem mašin. No, ne da bi zdaj preveč podrobno analizirali njihov zvok, prisluhnimo enemu izmed že objavljenih singlov:

Koncertno dogajanje:

 

5. 10.: AKAMI (predstavitev albuma), Tovariš Strmoglavljen z gostoma (Nastja Janžekovič & Samo Pavlica) @ Klub Gromka, Ljubljana

5. 10.: Jazz v Narodnem domu: The Young Mothers (ZDA) @ Narodni dom Maribor, Ulica kneza Kocija 9, Maribor

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj