5. 3. 2018 – 9.05

Svaštarnica

Audio file

Wiley dobil red za zasluge britanskega imperija

Londonski hip-hoper Wiley, najbolj znan kot boter grimea, gotovo pa ena osrednjih figur omenjenega britanskega raperskega odvoda, je bil sprejet med člane najizvrstnejših pripadnikov britanskega imperija. Priznanje za prispevek britanski glasbi mu je izročil sam princ William, zasluge pa Wiley velikodušno pripisuje tudi nekaterim drugim članom grajm skupnosti.

Burial in The Bug napovedujeta nov material

Angleška elektronska producenta Burial, ikona post-dubstepa ter The Bug, med drugim znan kot član King Midas Sound, bosta izdala skupni EP, 12 palčni vinil z dvema komadoma, naslovljen Flame 1. Izšel bo pri novoustanovljeni založbi Pressure ob koncu marca in bo za oba producenta prvi material v letu 2018.

Rick Ross je v pristal v bolnišnici

Ameriški raper Rick Ross je zaradi resne bolezenske situacije pristal v bolnišnici. V bolnišnico v Miamiju so ga sprejeli v petek, po zgodnjih poročilih naj bi bilo potrebno celo umetno ohranjanje pri življenju, a to je bilo kasneje zanikano. Ne glede na govorice o tem, kaj naj bi tovrstni zaplet povzročilo, Ricku želimo čimprejšnje okrevanje.

Redman napoveduje album

Legendarni Redman, eden najbolj vplivnih avtorjev stare šole in legenda vzhodnoobalnega rapa,  je na socialnem omrežju najavil album z naslovom Muddy Waters Too, ki je jasna aluzija na nadaljevanje enega njegovih najboljših izdelkov, tretjega albuma Muddy Waters. Redman sicer pravi, ne pove nič več, tako bomo morali na ostale podatke o njegovem devetem studijskem albumu še počakati.

vrača se Kool Keith oziroma Dr. Octagon

Novičarski del Svaštarnice zaključujemo z vrnitvijo Dr. Octagona, ki je alter-ego Kool Keitha, enega najzanimivejših in spoštovanih ameriških emsijev vseh časov. Za potrebe tokratne vrnitve se je Kool Keith znova povezal s starima pajdašema, producentom Danom The Automatorjem ter DJ Qbertom in s komadom Area 54 za 6. april napoveduje nov album Moosebumps. Poslušamo Dr. Octagon s komadom Area 54.  

KAJ BOMO?!?!?!

Za zaključek Svaštarnice vam dolgujemo še koncertne zapovedi oz. nasvete, kam se lahko nocoj odpravite po porcijo dobre glasbe. Današnji večer ponuja tri zanimive dogodke, začnimo na Metelkovi, kjer DubLab vabi na specialko, v kateri bodo mešalko zavzeli varovanci založbe GourmetBeats, baltimorski DJ Joe Nice ter slovenski duo DubDiggers. Vrata KUD-a Channel Zero se odprejo ob deseti.

 Klub Gromka pa ob 21. v okviru koncertnega cikla Defonija vabi na koncerta dveh kolektivov. Ameriški The Tiptons Saxophone Quartet & Drums se iz mnogih vplivov z vseh koncev zemeljske oble, od afro-kubanskih prek jazzovskih, celo balkanskih in rockerskih namešajo v sočno, mestoma celo vročično muzično prakso. Drugi kolektiv, ki nastopa na večeru Defonija, je ameriško-francoski trio The Kandinsky Effect. Razpet med New Yorkom ter Parizom, novojazzovski izraz pa bogati z eksperimentalno elektrofonijo.

Galerija ŠKUC na Starem trgu ob 20. vabi na večer koncertnega cikla Confine Aperto. Zgodila se bosta nastopa dveh triev – Mezei/Berger/Šalamon ter Cambien/Myhr/Querel.

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.