13. 3. 2018 – 9.05

Svaštarnica

Audio file

Glasbene novice

Z glasbenimi novostmi začnimo na domačih tleh. Staš Vrenko pri založbi Zvočni prepihi danes preko bandcampa digitalno izdaja svoj novi album Klima. V fizični obliki lahko album kupite v četrtek in petek na sejmišču festivala Tresk.

 

Mmph, 24-letni Seulčan, je izdal singl Sun God, s katerim napoveduje svoj prvi EP. Klasično izobraženi glasbenik svoje znanje kompozicije uspešno združuje z elektronsko produkcijo. EP Dear God bo izdan 13. aprila pri založbi Tri Angle Records.

 

Ostajamo pri založbi Tri Angle Records, ki v sodelovanju z založbo Secretly Canadian  8. junija napoveduje novo izdajo albuma Soil r&b umetnika Serpentwithfeeta. Na albumu bomo priča prispevkom glasbenikov, kot so Clams Casino, Katie Gately, Paul Epworth in v prejšnji novički omenjeni mladi mmph. Neučakani lahko prisluhnete singlu »Bless ur heart« ali, še bolje, si preko youtuba ogledate videospot, ki je nastal v sodelovanju z Andrewem Thomasom Huangom – režiserjem, ki pogosto sodeluje s pevko Björk.    

 

Sedaj pa k tehnološko obarvanem delu novic. Spotify je pričel s testiranjem playlist, ustvarjenih s pomočjo umetne inteligence. Do sedaj jih je Spotify ustvarjal s pomočjo crossfada . AI DJ  pa po novem prepoznava beate različnih komadov in jih tako tudi ob vklopljeni funkciji shuffle uspešno DJ-ja brez slišnih premorov.

 

BCUC, skrajšano za Bantu Continua Uluru Consciousness, je sedemčlanski južnoafriški band, ki avtohtono ritualno glasbo združuje s sodobnejšimi vplivi. Osmega marca so za predposluh izdali dvajsetminutni komad Moya. S komadom napovedujejo album Emakhosini, ki bo izšel 6. aprila pri francoski založbi Buda Musique.

 

Če smo že začeli, pa še končajmo na domačih tleh. V prejšnjem tednu je YNGFirefly izdal nov album How to be happy, ki je dostopen na youtubu. Prisluhnimo komadu Dead by tomorrow.

 

 

Današnje dogajanje

13. 3.: Cankarjevi torki: Mary Halvorson's Code Girl @ Klub CD, Ljubljana

13. 3.: Block Party - КУКЛА @ Layerjeva hiša, Kranj

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.