18. 2. 2016 – 9.05

V vetru se ziblje

Audio file

Novice

 

 

Kultni filmski režiser, mojster grozljivk in skladatelj s posebno žilico za klavstrofobične zvočne krajine John Carpenter je pred kratkim napovedal nadaljevanje lani izdanega albuma nefilmske avtorske glasbe Lost Themes. Včeraj pa je s svetovnim glasbenim občestvom delil albumsko uverturo Distant Dream. Plata Lost Themes II bo pri založbi Sacred Bones izšla 15. aprila.

 

Novo plato, prvo pri berlinski založbi Perlon, dejavni na področju minimala, techna in microhousea, med drugim tudi založnici tipov, kot so Ricardo Villalobos, Herbert in San Proper, napoveduje tudi japonski elektronski producent in didžej Fumiya Tanaka, ki je minulega decembra nastopil v klubu K4. Japonski veteran se je z založbo povezal leta 2010, ko je prispeval pesem za njeno zadnjo kopilacijo Superlongevityfive. Kolaboracija se je nadaljevala leta 2012 z malim ploščkom, kmalu za tem pa še z dvojnim EP-jem Dark Pad. Tanaka bo sodelovanje z založbo Zipa, Markusa Nikolaija in Chrisa Rehnbergerja kronal prvega aprila, ko bo pri založbi izšel njegov prvi dolgometražec v osmih letih z naslovom You Find The Key

 

S svežimi muzikami pa nas kmalu krene obdariti tudi italijanski techno producent Luca Mortellaro, vsem bolj znan kot Lucy. Pri prihajajoči tretji plati Self Mythology je sodeloval Jon Jacobs, ki je prispeval vokale, pejsaže flavte in perkusivne vložke. Gre za konceptualno zasnovan album, ki se poigrava z idejami starih legend in pravljic s ciljem ustvariti intimno avdio avtobiografijo samih ustvarjalcev skozi reference na zgodbe, ki so skozi tisočletja zaznamovale človeške usode. Lucy pa je nedavno tudi napovedal na novo zasnovan živi nastop, na katerem bosta sodelovala tako Jon Jacobs kot tudi brat Ignazio Mortellaro, ki bo skrbel za vizualno podobo. Album Self Mythology bo pri založbi Stroboscopic Artefacts izšel 6. maja. 

 

Na internetih je za kakšen dan ali dva na voljo v posluh novi, enainpetdeseti kurirani album iz serije DJ-Kicks, ki ga je, kot smo že poročali, tokrat pripravil detroitski producent Moodymann. Plata bo v obliki trojnega vinila pri založbi !K7 izšla v soboto, kot rečeno pa ji lahko tukaj prisluhnete že danes. 

 

Za konec pa še nekaj iz slovenskih kotičkov Bandcampa. Domača punk rock zasedba Golliwog je tam objavila svoj na novo masterizirani prvenec More Than Meets D.I.Y., ki je v celoti na voljo za posluh in digitalni dolpoteg. Za izboljšanje zvoka je poskrbel ameriški producent Alan Douches iz studia West West Side Music.

 

Prav tam pa boste našli še dve sveži izdaji domačih izvajalcev. Ljubljanski hardcore punk bend The Brain Fever nam streže s svojim debitantskim demom. Obalni počrneli neocrusterji Shiv pa so založili svoj prvi EP V vetru se ziblje

 

>>

 

 

 

 

 

 

Kam?

 

Let 3 – promocija novega albuma @ Kino Šiška, Ljubljana

Defonija: Receptacles, Anna Garano/Flavio Davanzo @ Gromka, Ljubljana

Pozor, nov bend na vidiku: Bâton Blue @ Gala hala, Ljubljana

>>

 

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.