ARROWS OF LOVE: PRODUCT-Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse

ARROWS OF LOVE: PRODUCT-Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse

Recenzija izdelka
7. 10. 2017 - 19:00

I'm not from London Records, 2017

 

V današnji Tolpi bumov bomo poslušali drugi album londonske zasedbe Arrows of Love. Torej Product - Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse, izdelek, ki naj služi kot zvočna podlaga za prihajajoč družbeni zlom. Uvod v apokalipso, ki naj bo takšna ali drugačna, je dobil primerno zvočno podobo. Dovolj temačno, nabito z različnimi čustvi, ki bruhajo skozi stopnjevanja napetosti ali se izgubljajo v globino odtujene melanholične krajine.

Z uvodno skladbo Theme Tune to a Japanese - B Movie Horror albuma že napovedo, v kakšnem zvočno-tematskem slogu se kasneje odvije celoten album. Če so dark wave bendi skozi zgodovino črpali iz noira filmske estetike Evrope in Združenih držav Amerike, so se Arrows of Love odločili ustvarjati v imaginarnem okolju dežele vzhajajočega sonca.

Petčlanska zasedba deluje v Londonu in se je širši javnosti predstavila pred tremi leti s prvencem Everything is Fucked Up. Gonilna sila zasedbe sta Nima Teranchi in Nuha Ruby Ra, ki po potrebi sodelujeta s širšim kolektivom različnih glasbenikov.

Nedavno si je zasedba prislužila nagrado britanske fundacije Performing Right Society. S to nagrado si je zasedba financirala produkcijo albuma, ki se je na spletu pojavil oziroma je izšel v mesecu avgustu. Izid fizične oblike albuma napovedujejo za december.

Kolektiv Arrows of Love glasbeno angažiranost širi tudi na druga družbena področja. Trenutno bijejo boj proti gentrifikaciji londonskega predela Hackney Wick, v katerem deluje tudi skupnost ustvarjalcev, ki jim zaradi prenove okrožja grozi izselitev.

Album Product - Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse je trd, kitarsko naelektren, z vokalno naracijo, ki prehaja tudi v petje vse tja do shizofrenega dretja. Narativna narava vokalov in zborovsko aranžirani refreni spominjajo na klasično strukturo odrskih uprizoritev starogrških tragedij. Zborovski refreni delujejo nenadno, odrešujoče in v kontrapunktu s siceršnjo psihedelično, a vendarle kaotično zvočno formo.

Arrows of Love ne navajajo vzornikov, morda pa nam glasbena sodelovanja lahko razkrijejo nekaj več o glasbenem okolju, iz katerega izhajajo. Producentsko izkušnjo si je tu z zasedbo delil Bob Weston, član čikaške zasedbe Shellac. O njihovem delovanju so se pohvalno izrazili tudi legendarnimi The Fall in Mike Watt, nekdanji član The Stooges in Minutemen. Prav gotovo so Arrows of Love dostojni predstavniki trenutne otoške alternativne rockovske scene, ki v naša ušesa prinašajo rockovsko glasbeno osvežitev.

Z glasbenim nastopom benda Arrows of Love se bomo imeli v veselje spoznati z novo sezono cikla koncertov Level Up, v živo na odru metelkovskega kluba Channel Zero, 29. oktobra, skupaj z domačo zasedbo Suzi Soprano iz Krškega.

 

Leto izdaje: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.