Črpalke in branja

Kulturna ali glasbena novica
29. 6. 2017 - 14.25

Z jutrišnjim dnem odpira svoja vrata razstava Fotopub Appetizer švicarskih umetnikov Taiya [tajo] Onorata in Nica Krebsa. Tandem, ki sodeluje že od leta 2003 in je razstavljal v več pomembnejših svetovnih muzejih in galerijah, se prvenstveno ukvarja s fotografijo, uporablja pa tudi elemente kiparstva, inštalacije in filma. O tukaj razstavljenih delih nekaj pove direktor festivala Dušan Josip Smodej:

izjava

Razstava predstavlja uvodni dogodek festivala Fotopub 2017. Festival, ki ima že nekajletno tradicijo, je posvečen fotografiji in sodobnim umetnostim. Glavnina festivala se bo odvila v Novem mestu med 31. julijem in 5. avgustom. Poleg mednarodnega povezovanja mladih umetnikov poudarjajo nenavadnost kuratorskih pristopov. Več o tem, kakšni so ti pristopi, Smodej:

izjava

Razstavo najdete v nekdanjem Petrolu na Tivolski. To zgodnje delo arhitekta Milana Miheliča je nastalo kot del celostne urbanistične ureditve severa Ljubljane. O izboru in pomenu prostora spet Smodej:

izjava

Danes zvečer ob osmih pa se bo v prostorih Centra za poezijo Tomaža Šalamuna odvil literarni večer Sergeja Harlamova in Muanisa Sinanovića. Slednjega poslušalstvo še predobro pozna, prvega pa so si nekateri krogi literarne scene zapomnili po prvencu Jedci iz leta 2011. Obljubljata, da bosta brala iz svojih težko pričakovanih knjig.  

Kulturne novice je napisal vajenec Vid.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness