Četrtkovi miselni tokovi

Kulturna ali glasbena novica
12. 6. 2014 - 14.15

Ako vas zanima Hegel, Sub Fucking Verziva in gradnja nove Evrope za nameček pa želite še izvedeti kaj je vmes med Milanom Deklevo in Katjo Perat potem imate danes res dober dan. Na sporedu bo namreč vse od naštetega.

V Tobačni bo ob sedmih otvoritev razstave z naslovom Sub Fucking Versive. Avstrijski umetnik Ovidiu Anton raziskuje naravo subverzivnosti. Ob prebiranju spremnega teksta se dobi vtis da gre za izjavo proti politični umetnosti, ki pod pretvezo družbene angažiranosti zbanalizira resne družbene tematike.

Ovidiua smo zato vprašali kaj je politična umetnosti, kaj je subverzivnost in ali gre pri njegovem projektu za izjavo proti politični umetnosti:

///////////////////////////izjava///////////////////////////////////////

Lepa, o lepa bo smrt Evrope je zapisal Kosovel. Evropska komisija pa svojo usodo dojema precej manj sentimentalno. Zato so razpisali projekt okviru katerega bodo danes ob sedemnajstih v Atriju Zrc Sazu kot pravijo Evropi vdihnili življenja. Posvet z naslovom Renesansa 2.0.(re)vizija Evrope ali kam jo vodijo sodobni miselni tokovi. Na predavanju se bo razpravljajo o kulturnih temeljih Evrope.

Dr. Luko Omladiča smo povprašali če Evropo res vodijo miselni tokovi ali pa morda kaj drugega:

////////////////////////////izjava//////////////////////////////////////

V Trubarjevi Hiši Literature pa se bosta zvrstila dva dogodka. Ob sedemnajst trideset bo predavanje dr. Gorana Gretića z naslovom Hegel - ideja filozofije prava. Predavanje je del bralnega seminarja o politični filozofiji v organizacijia Mirovnega Inštituta. Sestajajo se vsak drugi torek v knjižnici mirovnega inštituta.

Ob sedmih pa bo diskusija ob izdaji pesniške antologije 75 pesmi od Dekleve do Peratove.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness