25.671 izbrisanih

Kulturna ali glasbena novica
19. 9. 2014 - 14.10

Socialni center Rog kot prostor srečevanja vseh vidnih in nevidnih, danes ob 20. uri vabi na svoje dvorišče. Po predstavah v Prešernovem gledališču v Kranju se bo končno tudi v prestolnico preselilo vprašanje, ki problematizira tematiko izbrisa. Predstava Oliverja Frljića, pomenljivo naslovljena 25.671, predstavlja število izbrisanih, ki jih je 26. februarja 1992 Slovenija vulgarno in boleče rečeno, »zradirala« iz Registra stalnega prebivalstva. O samem pomenu upodobitve na gledališkem odru smo se pogovarjali z Mirjano Učakar, podpredsednico Civilne iniciative izbrisanih aktivistov. Povedala nam je predvsem, kako osebno gleda na vprašanja, ki jih uprizoritev povzema in kako podoživlja položaj izbrisanih ob vsakršnem ponovnem gledanju predstave:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Povprašali smo jo še, kakšen je odziv na predstavo, predvsem s strani politike in zakaj se, po njenem, izmikajo temu 22 let staremu, perečemu, vprašanju:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Nazadnje pa je spregovorila še o vzporednicah s položajem Roga in kaj ta prostor izbrisanim predstavlja:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Na predstavi, katere vstopnina je minimalna v primerjavi s ponujeno vsebino - 5 evrov, bodo prisotni tudi izbrisani. V primeru dežja dogodek odpade, saj višji sili ne na političnem parketu in ne v vremenskih razmerah ne moremo kljubovati.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness