Cage, Calder in Ljudmila

Kulturna ali glasbena novica
5. 9. 2012 - 14.10

Sodobna umetnost se je že spomladi preselila na Metelkovo in tako pustila moderni umetnosti prostore galerije na Tomšičevi ulici. Danes opoldan se je v Moderni galeriji začel celodnevni dogodek »Sono mobile«, posvečen Johnu Miltonu Cageu, Američanu, ki se je v zgodovino vpisal predvsem kot kompozitor, potem pa še kot teoretik glasbe, pisatelj, skratka kot umetnik. Avantgardni umetnik. Njegovo najbolj znano delo je »4,33« oziroma konceptualno zasnovana tišina, kjer se zvoki namesto iz predvajalnika ustvarjajo med občinstvom, ki čaka na glasbo in je ne dočaka. Kompozicija »4,33« je namreč 4 minute in 33 sekund tišine. Danes je stota obletnica rojstva Johna Cagea in o današnjem dogodku smo se pogovorili z organizatorico Festivala Ljubljana - Veroniko Brvar.

(IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU KULTURNIH NOVIC)

Kot smo pravkar slišali, Calderja nimamo, bomo pa lahko v moderni galeriji prisluhnili Cageu, in sicer bo današnje dogajanje  videti tako:

(IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU KULTURNIH NOVIC)

Žal na ta dogodek lahko danes vstopite le, če odštejete kar 19 evrčkov.  Lahko pa se brezplačno  udeležite dogajanju v Bi – ko – feju. Več o tem nam bo povedala Robertina Šebjanič iz Ljudmile:

(IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU KULTURNIH NOVIC)

S kulturnimi novicami vas je postregla Iva A. Boras.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.