Camp(iranje)

Kulturna ali glasbena novica
24. 3. 2014 - 14.10

Absolvent slovenistike in vsestranski pisec Robert Kuret bo danes ob 19. uri zbranemu občestvu v Trubarjevi hiši literature predaval o interesantnem fenomenu, kako je nekaj dobro prav zato, ker je zanič. V dvojici z gostom Alešem Blatnikom bo poskušal vse prisotne razsvetliti, zakaj spodletelo lahko postane kultno. Če deduciramo: Chuck Norris je najbrž najpogosteje omenjeni filmski igralec na medmrežju, ker je pač njegova ambicija vse preveč pretenciozna. Da bo obiskovalcem še bolj zanimivo, organizatorji obljubljajo, da bo govoranca pospremljena s filmskimi primeri »dobrih praks«, seveda v kontekstu ideje slabše je boljše.

Ker Roberta Kureta nismo dosegli, smo se o današnjem dogodku pogovorili z Anjo Radaljac. Povprašali smo jo, če lahko vsem nepoznavalcem v poduk na kratko razloži, kaj je t. i. camp, okoli katerega se bo vrtelo predavanje.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

In vprašali, ali se bo današnje predavanje fokusiralo samo na filmsko umetnost ...

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Predvčerajšnjim, torej v soboto, so fotografi, ki so bili povabljeni k sodelovanju na razstavi Instagram: Work in progress, na svoj Instagram profil naložili še zadnjo fotografijo. Idejna zasnova razstave je bila, da je enajst zaporednih dni vsak od desetih izbranih fotografov posnel po eno fotografijo s pametnim telefonom in jo dodal na svoj profil ob točno določeni uri. Fotografije so seveda dostopne na spletu, lahko pa si jih ogledate tudi v prostorih Galerije Fotografija. Tisti, ki ste projektu sledili, ste lahko zaznali pričakovano, in sicer desetglasje poetik. Uroša Abrama so fascinirale ure oziroma čas, Ireno Herak motivi, vezani na mestni avtobus, Klavdija Slubana metro, Boštjana Puclja kure in kurniki itd. Jutri pa boste vsem sodelujočim umetnikom lahko prisluhnili v Galeriji Fotografija ob 18.30.

Govori brazilska fotografinja, ki trenutno živi v Kranju, Fernanda Prada, ena izmed avtoric razstave.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Poklicali smo tudi fotografa Matjaža Rušta in se pozanimali, kakšen je bil njegov koncept ter kako se je spopadal z normo – ena fotografija na dan.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Kulturne novice je pripravila Maja pod strokovnim nadzorstvom Roberta.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

A za oddaje se pa ne da dobit seznama glasbene opreme?

Kaj pa bi rad iz kulturnih novic, podlago?:)

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.