Diego de Brea in tiskovka tedna slovenske drame

Kulturna ali glasbena novica
31. 1. 2013 - 14.35

Direktor SNG Maribor Danilo Rošker je včeraj potrdil, da z iztekom sezone na mesto umetniškega direktorja Drame prihaja Diego de Brea. Slednji bo tako v sezoni 2013/2014 nadomestil Vilija Ravnjaka, ki je Dramo vodil od leta 2006.
Diego de Brea je režiser, ki ga zaznamuje široko umetniško delovanje, od ustvarjanja številnih dramskih, mladinskih in lutkovnih uprizoritev. Z mariborsko hišo je sodeloval že v preteklosti, lani pa je v okviru Evropske prestolnice kulture na oder postavil Jančarjev Veliki briljantni valček, koprodukcijo med mariborsko in ljubljansko Dramo.
Diega de Bree zaradi gostovanja v Bratislavi, kjer pripravlja Brechtovo Malomeščansko svatbo, nismo uspeli priklicati, smo se pa pogovarjali z direktorjem SNG Maribor Danilom Roškerjem.

////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v posnetku

///////////////////////////////////////////////////

Na včerajšnji tiskovni konferenci 43. tedna slovenske drame v Kranju je selektorica Amelia Kraigher predstavila izbor predstav, ki so se uvrstile v letošnji tekmovalni in spremljevalni program. Hkrati se je s tem izborom poslovila od mandata selektorice, ki ga bo v naslednjih dveh letih prevzel Gregor Butala. Med uprizoritvami, ki si jih je ogledala, je izbrala osem tekmovalnih in pet spremljevalnih predstav, kar je tudi največje možno število po statusu TSD.

//////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v posnetku

//////////////////////////////////////////////////

Direktorica Prešernovega gledališča Kranj Mirjam Drnovšček pa je predstavila mednarodni program tujih uprizoritev slovenskih avtorjev, kjer najbolj izstopa Evald Flisar. Mednarodni program bo dokončno potrjen glede na finančne zmožnosti šele na zadnji tiskovni konferenci pred pričetkom festivala.

Udeležili smo se tudi včerajšnje predstavitve nove izdaje revije Idiot7 in Idiot: The Best Of paraliterarne organizacije I.D.I.O.T. V KUD-u Franceta Prešerna. O novostih, ki jih prinaša tokratna številka, smo spregovorili že v včerajšnjih kulturnih novicah, za konec današnjih poslušajmo še nekaj utrinkov včerajšnjih branj.

/////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v posnetku

/////////////////////////////////////////////////

Novice je pripravila Alja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness